Šport > Košarka
3411 ogledov

Koliko je boljših od Dončića? Sem ga uvršča sloviti medij ...

Luka Dončić Profimedia
Slovenski zvezdnik je po odlično odigrani krstni sezoni v ligi NBA vse bolj spoštovan v ameriški javnosti.

Številni ste že slišali za Sports Illustrated, gre za eno najbolj prepoznavnih športnih publikacij v svetu. Pred začetkom nove sezone so pri ameriškem mediju sestavili lestvico stotih košarkarjev v NBA, ki naj bi bili v prihajajočem tekmovalnem obdobju najboljši v najmočnejši ligi na svetu.

Na vrhu seznama je grški orjak Giannis Antetokounmpo, član moštva Milwaukee Bucks je bil najkoristnejši igralec lige že lani. Na drugo mesto so postavili Kawhija Leonarda, lani glavnega akterja aktualnih pravkov Toronto Raptors, ki se bo odslej udejstvoval pri Los Angeles Clippers. Na tretjem mestu je ikona lige in gonilna sila Los Angeles Lakers - LeBron James.

Prvo deseterico sestavljajo še Stephen Curry (Golden State Warriors), James Harden (Houston Rockets), Anthony Davis (LA Lakers), Joel Embiid (Philadelphia 76ers), Nikola Jokić (Denver Nuggets), Paul George (LA Clippers) in Damian Lillard (Portland Trail Blazers). Na lestvici ni Kevina Duranta (Brooklyn Nets), ki bo izpustil velik del, morda pa kar celotno sezono zaradi poškodbe.

Goran Dragić Ostre besede Šport Goran Dragić: "Če sem iskren, niti ne gledam"

In kje najdemo Luko Dončića? Ljubljančan se nahaja na 30. mestu, tik za Donovanom Mitchellom (Utah Jazz) in tik pred DeMarjem DeRozanom (San Antonio Spurs).

"Kjer bi druge zgrabila panika, on čaka, pleše z branilcem in spremlja akcijo," so med drugim zapisali pri SI v obrazložitvi Dončićeve ocene. "Nekatere njegove najboljše poteze so prišle v ključnih trenutkih, ko so mnogi pričakovali, da ga strl pritisk. (...) Ključno je, da si vedno pušča odprte opcije," so dodali.

luka dončić steph curry | Avtor: Reševalni pas/Twitter Marsikoga je zmotilo, da ima Dončić več glasov od Curryja. Reševalni pas/Twitter

O Dončiću je zapisano še, da sčasoma najbrž znal bolje igrati v obrambi in da bo postal bolj konstanten. Prav tako SI poudarja, da se lahko Slovenec vrhunsko razvije na različnih igralnih pozicijah.

Lestvico Sports Illustrated si lahko ogledate NA TEJ POVEZAVI.

Luka Dončić je v lanski, zanj premierni sezoni v NBA, na tekmo povprečno dosegal 21,2 točke, 7,8 skoka in 6,0 asistence. Takšno statistiko je kot novinec dosegal le še legendarni Oscar Robertson.

luka dončić NBA Šport Eden največjih zvezdnikov spregovoril o Dončiću
Komentarjev 2
  • sonja8 13:53 13.september 2019.

    100% KRE-DIT-NA PONUDBA.... Na ta nacin je javnost obvešcena, da trenutno nudimo posojilo ljudem, ki potrebujejo financno pomoc, po nizki obrestni meri 3%. Ce želite zaprositi za posojilo, se obrnite na nas za vec informacij po elektronski pošti: plavec.joz@gmail.com / ...prikaži več Whatsapp +33758119861

Sorodne novice