Šport > Košarka
6128 ogledov

Goran Dragić: "Če sem iskren, niti ne gledam"

Goran Dragić Profimedia
Nekdanji kapetan slovenske reprezentance je pojasnil svoj pogled na zbor najmočnejših svetovnih izbranih vrst.

Svetovno prvenstvo v košarki se je prevesilo v sklepni del, prihajajoči konec tedna bodo podeljene medalje. Slovenije, čeprav je aktualna evropska prvakinja, na prvenstvu ni, saj se ni prebila skozi kvalifikacije.

Ameriška košarkarska reprezentanca Nova katastrofa Šport To se Američanom še nikoli v zgodovini ni zgodilo

O težavah s sestavo slovenske ekipe je bilo povedanih in napisanih že veliko besed. Številni so izrazili nezadovoljstvo nad sistemom kvalifikacij, ta je od srečanj oddaljil praktično vse največje zvezdnike.

Posledično je tekmovanje okrnjeno in tako precej manj privlačno za navijače in gledalce. Bivši kapetan Slovenije Goran Dragić, ki se pripravlja na novo sezono v ligi NBA z Miami Heat, ni skoparil s kritikami na račun Fibe.

"Če sem odkrit, sploh ne gledam (svetovnega prvenstva, op. a.). Tekmovanje ni najvišje kakovosti, ker tam ni vseh najboljših evropskih ekip, saj se nekatere zaradi novih pravil tja niso uvrstile," je o svojem dojemanju letošnjega košarkarskega mundiala povedal Goran Dragić.

"Fiba je kvalifikacije organizirala med klubsko sezono in najboljši igralci niso mogli igrati. Naša država je majhna in naš bazen igralcev ni velik, tako da vsaka odsotnost močno vpliva na ekipo. Zaradi vsega tega se nismo uvrstili na prvenstvo. Povsem iskreno, me prvenstvo niti ne zanima. Morda bom gledal polfinale ali finale," je besede izkušenega organizatorja igre prenesel Heat Nation.

V polfinale svetovnega prvenstva so se plasirale reprezentance Španije, Avstralije, Francije in Argentine.

Goran Dragić Miami Heat "Bilo je noro!" Šport Dragić o noči, ko je skoraj zapustil Miami
Komentarjev 4
  • izy 14:27 13.september 2019.

    Prvenstvo je prava katastrofa.

  • Žurnalček 13:51 13.september 2019.

    Jaz pa sploh ne gledam , me ne zanima , sploh pa ker sodelujejo reprezentance, ki so ž liga v EU -ju in USA !

  • marsal 13:44 13.september 2019.

    še dobro , da nismo tam in nam niso naredili sramote !