Šport > Košarka
618 ogledov

Poljaki na pragu senzacije, slovo velikih favoritov prvenstva

Španska košarkarska reprezentanca Profimedia
Argentina je v četrtfinalu presenetila Srbijo, medtem ko potujejo v polfinale SP še Španci.

Košarkarji Argentine so prvi polfinalisti svetovnega prvenstva na Kitajskem. V četrtfinalu so premagali enega od glavnih favoritov za zlato medaljo, reprezentanco Srbije, s 97:87, v petek pa jih čaka zmagovalec dvoboja med ZDA in Francijo, ki bo na sporedu v sredo ob 13. uri. V polfinale so se z zmago nad Poljsko z 90:78 uvrstili tudi Španci.

Argentina Srbija SP v košarki SP v košarki Šport Argentinci šokirali visokoleteče Srbe

Za Srbijo je bil to drugi poraz na svetovnem prvenstvu na Kitajskem. Prvi v drugem delu predtekmovanja proti Španiji ni bil usoden, tokratni pa jo je dokončno pahnil izven napovedanega boja za odličja. Srbe v nadaljevanju čaka le boj za razvrstitev od petega do osmega mesta.

Argentina Srbija SP v košarki | Avtor: Epa Epa

Argentina, ki je prepričljivo dobila vseh šest tekem na tem prvenstvu, se je četrtič uvrstila v polfinale SP. Na prvem mundialu 1950 je osvojila zlato medaljo, 2002 v Indianapolisu, ko je osvojila zadnje odličje, je bila druga, štiri leta pozneje v Tokiu pa četrta.

Junaka zmage sta bila organizator igre Real Madrida Facundo Campazzo, ki je dosegel 18 točk in imel 12 podaj (6 skokov, met iz igre 7:12, indeks 27), ter 39-letni Luis Scola, ki je zbral 20 točk (5 skokov, met iz igre 7:13). Petnajst jih je dodal Patricio Garino, trinajst pa Gabriel Deck (8 skokov).

Luis Scola Argentina Srbija SP v košarki | Avtor: Epa Luis Scola je bil eno od glavnih orožij Argetine. Epa

Za Srbijo, ki je doživela novo hudo razočaranje, potem ko je 2017 izgubila finale EP v Istanbulu proti Sloveniji, je Bogdan Bogdanović vknjižil 21 točk, Nemanja Bjelica 18, Nikola Jokić pa 16.

Saša Đorđević "Lahko vas je sram!" Šport Srbski košarkar se norčeval iz selektorja, legenda brutalno po igralcih

Španci na SP ostajajo brez poraza in zdaj čakajo na polfinalnega tekmeca, ki ga bo dal obračun med Avstralci in Čehi. Ekipa z Marcom Gasolom na čelu v Šanghaju na koncu vendarle ni imela težav s Poljaki, ki so sicer dolgo uspešno sledili tekmecem z Iberskega polotoka, v odločilnih trenutkih pa je prevladala španska kakovost.

Ricky Rubio | Avtor: Profimedia Profimedia

Vnovič je na parketu blestel košarkar moštva Phoenix Suns Ricky Rubio, ki je dosegel 19 točk in devet asistenc. S skupaj kar 115 asistencami je trenutno tudi vodilni košarkar SP v tem elementu igre. Točko manj je dosegel Willy Hernangomez Geuer. V vrstah Poljske je bil z 19 točkami najbolj učinkovit naturalizirani Američan A. J. Slaughter.

Giannis Antetokounmpo Grčija Oster protest Šport Grki ponoreli: "Nikdar videno v analih svetovne košarke!"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice