Dončić zasenčil lanskega MVP-ja, Dallas štel do 128

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Ekipe lige NBA nadaljujejo s pripravami na bližajočo se sezono.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Dallasa so na svoji drugi pripravljalni tekmi pred začetkom sezone NBA, ki se bo pričela 22. decembra, slavili v Milwaukeeju (128:112). Osrednja osebnost dvoboja je bil slovenski zvezdnik Luka Dončić, ki je v 29 minutah dosegel 27 točk, pobral osem žog pod obema obročema ter zbral štiri asistence.

Je predebel? Fotografija Dončića sprožila številne polemike

Teksaška ekipa je najboljšo predstavo prikazala v drugi polovici tekme, ko je povsem zasenčila enega najresnejših kandidatov za končno zmago v novi sezoni. Dončičev met iz igre je znašal 9-20, od tega za tri točke 3-8.

Poleg Ljubljančana sta se izkazala tudi Josh Richardson s 23 točkami in Tim Hardaway Jr. s 17 točkami. V domači ekipi je bil najbolj učinkovit čudežni Grk Giannis Antetokounmpo, ki je dosegel 24 točk, 14 skokov in štiri podaje.

Prvo pripravljalno tekmo je odigral tudi Miami. V minuli sezoni osmoljenec velikega finala proti moštvu Los Angeles Lakers se je v svoji AmericanAirlines Areni pomeril z New Orleansom in izgubil (92:114). Goran Dragić po odločitvi trenerja Erika Spoelstre ni igral, tako kot še nekateri drugi najbolj pomembni členi floridske ekipe, kot je denimo Jimmy Butler.

Pelikani so to izkoristili in zanesljivo zmagali, najbolj učinkovit igralec pa je bil lanska prva izbira na naboru NBA Zion Williamson, ki je dosegel 26 točk in pobral 11 žog pod obema obročema, medtem ko je Brandon Ingram dosegel 24 točk. V floridski ekipi sta bila strelsko najbolj razpoložena Tyler Herro s 17 in Duncan Robinson s 14 točkami.

V noči na petek se bo Denver, kjer igra slovenski reprezentant Vlatko Čančar, pomeril s Portlandom, Dallas pa dan kasneje z Minnesoto. Miami bo naslednjo pripravljalno tekmo igral 19. decembra, ko se bo pomeril s Torontom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:30 15. December 2020.

    www︎.︎imgb︆.︆net - odličen projekt za odrrasle, ki želikko najti parrtnerja za sseks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.