Dončić že v prvi četrtini nasul 19 točk

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Košarkarji Dallasa so v gosteh pri San Antoniu prišli do zmage s 122:117.
Oglej si celoten članek

V teksaškem obračunu je San Antonio gostil Dallas. Domači so že po minuti igre zahtevali minuto odmora, ko je po dveh asistencah Luke Dončića obakrat zadel Kristaps Porzingis za 5:0, ob pokrivanju Latvijca pa se je poškodoval še Dejounte Murray. Ta je odšepal v garderobo.

Luka je v naslednji minuti z dvema košema še povišal prednost Mavericks na 9:2 in bil že pri štirih točkah, dveh ulovljenih žogah in dveh podajah. Na polovici četrtine je Dallas po sedmih zaporednih točkah Slovenca povedel za osem točk, a je sledil odgovor LaMarcusa Aldridga, ki je z dvema trojkama Spurs približal na 19:21.

Tudi posvet na klopi Dallasa ni ustavil naleta domačih, ki so po vrnitvi na parket zadeli še tretjo, četrto in peto trojko, s petimi zaporednimi uspešnimi meti za tri točke pa povedli z 28:23. Vendar je nato dirigentsko palico pri Mavericks povsem prevzel slovenski zvezdnik. Sprva je nanizal dve podaji za koša Willieja Cauley-Steina, nato pa je pošiljal žogo za žogo skozi mrežico. V prvi četrtini, ki jo je Dallas po njegovi zaslugi dobil s 37:34, je zbral 19 točk, pet skokov in šest asistenc. San Antonio je bila sicer ekipa proti kateri je Luka že pred tem dvobojem v povprečju dosegal največ točk, kar 28,5.

Rick Carlisle je na začetku druge četrtine Dončiću namenil počitek, a so se razigrali njegovi soigralci. Po seriji trojk, ki jo je zaključil Tim Hardaway Jr., so gostje povedli z 49:38. Prednost je nato narastla že na 18 točk, ob vrnitvi Slovenca na parket pa štiri manj. Dallasu se je ustavilo v napadu, San Antonio pa se je minuto in pol pred odhodom na glavni odmor približal na 58:66. Nato je pred polčasom koš za dve točki dosegel le še Hardaway mlajši.

Sredi tretje četrtine je košarkarjem iz Dallasa uspel delni izid 9:0 za vodstvo 87:71. Domači so odgovorili s petimi zaporednimi točkami, Carlisle pa je zahteval minuto odmora. Po njej je Luka najprej prišel do svoje desete asistence, v naslednjem napadu pa s trojko prišel do tridesetih točk. Dve minuti pred koncem tretje četrtine je sedel na klop.

Foto: Profimedia Luka Dončić

Pred zadnjimi 12 minutami igre je bilo 95:85 v korist Dallasa. Razlika je bila še vedno 10 točk, ko se je dobrih sedem minut pred koncem na parket vrnil Dončić. Ta je v prvem napadu poskrbel za 108:96.

Slabe štiri minute pred koncem se je San Antonio približal na šest točk zaostanka, v naslednjih dveh minutah pa je DeMar DeRozan zadel štiri proste mete za 111:113 in s tem dokončal delni izid 7:0. Spurs so igrali odlično v obrambi. DeRozan je imel priložnost s črte prostih metov celo izenačiti, a je bil le polovično uspešen.

Vstopilo se je v zadnjo minuto, reči pa je v svoje roke prevzel Dončić. Najprej je zadel z metom od table za 115:112, po neuspešnem napadu domačih pa je na trojki našel Jalena Brunsona za +6 18 sekund pred koncem.

San Antonio je nato po minuti odmora po vsega treh sekundah s trojko prepolovil vodstvo gostov. Porzingis je nato zadel prosta meta za 120:115. DeRozan je hitro odgovoril. Dve sekundi pred koncem je iz prostih metov končni izid postavil Wes Iwundu s svojima edinima točkama na tekmi.

Dončić je zbral 36 točk, devet skokov in 11 podaj. Porzingis in Hardaway sta k zmagi dodala po 21 točk. DeRozan je dosegel 29, Aldridge pa 26 točk.

Torontu je maščevanje uspelo

Goran Dragić in soigralci so še drugič v treh dneh pomerili z ekipo Toronto Raptors, prvo tekmo je doma dobil Miami. Nekdanji kapetan slovenske reprezentance je znova začel v peterki Miamija, a si je v dveh minutah in pol prislužil dve osebni napaki. Zaradi tega ga je Eric Spoelstra hitro potegnil na klop. Gostitelji, tekma je bila sicer odigrana na Floridi, v tej sezoni zaradi koronavirusa in kanadskih pravil Toronto domače tekme igra v Tampi, so na polovici prve četrtine že vodili z 22:11, ko je met za tri točke zadel nekdanji član Olimpije Aron Baynes. 

Foto: Profimedia Goran Dragić

Toronto je v prvi četrtini sicer uspešno izvedel kar osem trojk iz 11 poizkusov. Dragić se je vrnil ob koncu prve četrtine, z njegovima prostima metoma pa se je ta del tudi končal z 20:37. Miami je nato nekoliko popravil igro v obrambi, a mu v napadu ni šlo. Prednost Toronta je vseskozi ostajala zanesljiva. Prvi polčas se je končal z vodstvom domačih s 56:42, 42 točk je najmanj, kar jih je Vročica dosegla v prvih polčasih v tej sezoni.

Miami je izjemno odprl tretjo četrtino in z delnim izidom 19:5, ob tem je Dragić dosegel šest točk, izenačil na 61:61. Slovenski veteran je sedel na klop, Toronto pa odgovoril z ducatom zaporednih točk. Dragić se je moral hitro vrniti v igro. Raptors so v zadnjo četrtino vstopili s 73:64.

Po minuti igre v zadnji četrtini se je Miami še približal na osem točk, nato pa so na parketu povsem zagospodarili košarkarji Toronta. Ti so v zadnje štiri minute tekme že vstopili s prednostjo dvajsetih točk. Dvoboj je bil odločen, končal se je s 101:81. Gogi je v svojo statistiko vpisal 13 točk, pet skokov, štiri asistence in ukradeno žogo. Kendrick Nunn je zbral 22 točk, pri Raptors pa je točko več zbral Norman Powell.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.