Dončićev dres odslej v muzeju skupaj z velikani

Foto: Epa luka dončić
Luka Dončić se seli med največje.
Oglej si celoten članek

Luka Dončić je v dobrih osmih mesecih postal evropski prvak s slovensko reprezentanco, postal najkoristejši igralec evrolige in zaključnega turnirja, z madridskim Realom pa segel še po najprestižnejši evropski klubski lovoriki.

Med njegovimi letošnjimi dosežki je tudi ta, da je kot najmlajši MVP zamenjal Dražena Petrovića, ki je evropsko košarko zaznamoval kot član Cibone pri 21 letih. Zdaj bo njegov dres krasil spominski muzej legendarnega hrvaškega košarkarja.

The Don V tem prehitel tudi Petrovića, Sabonisa, Kukoča ...

"Čestitamo Realu za osvojeni naslov prvaka Evrope, Luki Dončiću pa za MVP naslova v rednem delu evrolige in na zaključnem turnirju v Beogradu. Prav tako se mlademu Slovencu zahvaljujemo, ker nam je poslal podpisani dres, ki bo sedaj v izložbi našega muzeja ob ostalih velikanih svetovne košarke," so zapisali na facebook strani Muzejsko-spominskega centra Dražen Petrović. 

xxx

 "V Luki sem videla Dražena. Tu sem zaradi Luke in košarke. Če tako zrelo igra pri teh letih, je pred njim velika kariera. V Luki prvič vidim Dražena. Pri Luki se vidi, da se ne boji. Dražen je pri tej starosti igral v pokalu Radivoja Korača, Luka v Evroligi, kar sta sicer različni obdobji in tekmovanji, vendar sta igrala na isti ravni," je v Beogradu sicer za Sportal dejala Biserka Petrović.

"Dražen je eden in edini. On je bil najboljši košarkar. Hvala Biserki. Če bi prišel tako daleč kot Dražen, bi bilo super," je na besede mame košarkarskega Mozarta odvrnil slovenski fenomen.

V Draženovem muzeju po evropskem prvenstvu sicer že visi dres enega Slovenca, po septemberskem uspehu ga je Biserki Petrović podaril najkoristnejši igralec euroBasketa 2017 Goran Dragić.

Foto: Igor Kovačič Muzej Dražen Petrović

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.