Šport > Košarka
3451 ogledov

Dončićev dres odslej v muzeju skupaj z velikani

luka dončić Epa
Luka Dončić se seli med največje.

Luka Dončić je v dobrih osmih mesecih postal evropski prvak s slovensko reprezentanco, postal najkoristejši igralec evrolige in zaključnega turnirja, z madridskim Realom pa segel še po najprestižnejši evropski klubski lovoriki.

Med njegovimi letošnjimi dosežki je tudi ta, da je kot najmlajši MVP zamenjal Dražena Petrovića, ki je evropsko košarko zaznamoval kot član Cibone pri 21 letih. Zdaj bo njegov dres krasil spominski muzej legendarnega hrvaškega košarkarja.

Luka Dončić The Don Šport V tem prehitel tudi Petrovića, Sabonisa, Kukoča ...

"Čestitamo Realu za osvojeni naslov prvaka Evrope, Luki Dončiću pa za MVP naslova v rednem delu evrolige in na zaključnem turnirju v Beogradu. Prav tako se mlademu Slovencu zahvaljujemo, ker nam je poslal podpisani dres, ki bo sedaj v izložbi našega muzeja ob ostalih velikanih svetovne košarke," so zapisali na facebook strani Muzejsko-spominskega centra Dražen Petrović. 

 "V Luki sem videla Dražena. Tu sem zaradi Luke in košarke. Če tako zrelo igra pri teh letih, je pred njim velika kariera. V Luki prvič vidim Dražena. Pri Luki se vidi, da se ne boji. Dražen je pri tej starosti igral v pokalu Radivoja Korača, Luka v Evroligi, kar sta sicer različni obdobji in tekmovanji, vendar sta igrala na isti ravni," je v Beogradu sicer za Sportal dejala Biserka Petrović.

"Dražen je eden in edini. On je bil najboljši košarkar. Hvala Biserki. Če bi prišel tako daleč kot Dražen, bi bilo super," je na besede mame košarkarskega Mozarta odvrnil slovenski fenomen.

V Draženovem muzeju po evropskem prvenstvu sicer že visi dres enega Slovenca, po septemberskem uspehu ga je Biserki Petrović podaril najkoristnejši igralec euroBasketa 2017 Goran Dragić.

Muzej Dražen Petrović | Avtor: Igor Kovačič Igor Kovačič

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice