Šport > Košarka
1433 ogledov

Dončića v Beogradu spremljal tudi NBA zvezdnik

luka dončić Epa
Luki Dončiću pred nogami leži svet.

Veliki junak evroligaške sezone Luka Dončić ima za seboj najboljših osem mesecev razmeroma kratke, a neverjetno uspešne kariere.

Luka Dončić Počasen fant? Šport Tako so strokovnjaki ocenili Dončićev finalni nastop
 
Devetnajstletnik, ki se mu po odličnih predstavah na zaključnem turnirju Final Four klanja vsa Evropa, je lanskega septembra s Slovenijo osvojil zlato medaljo na košarkarskem evropskem prvenstvu, nato pa je uprizoril sezono, o kateri se bo v prihodnosti še veliko govorilo.

Dončić je blestel tako na evropskih kot domačih košarkarskih parketih. Real Madrid je vodil do evroligaške krone in spotoma osvojil še kopico individualnih nagrad. Drugo leto zapored je postal vzhajajoča zvezda Evrolige, izbran je bil v udarno začetno peterko, izglasovan za najkoristnejšega igralca sezone (MVP) in najkoristnejšega igralca (MVP) turnirja Final Four. 

Luka Dončić The Don Šport V tem prehitel tudi Petrovića, Sabonisa, Kukoča ...

Zdaj se mu nasmiha še prvi izbor prihajajočega nabora lige NBA. Ob tem velja poudariti, da fant šteje komaj 19 let. "In kaj ste vi počeli pri 19 letih?" so dolgemu seznamu Dončićevih dosežkov pripisali pri SB Nation.

Dončić je postal šele drugi košarkar v zgodovini in prvi po legendarnemu Dimitrisu Diamantidisu, ki je v eni sezoni osvojil kar štiri evroligaške posamične lovorike. Grški košarkar je leta 2011 postal MVP sezone, MVP Final Foura, najboljši obrambni igralec lige in član začetne peterke.

Luka Dončić Postal še MVP Šport Dončić v zbirko dodal še evropski klubski naslov

"Občutek je izjemen. Vsi me sprašujejo, kako se počutim. Nimam besed. Izjemno. Neverjetno. Imam fantastične soigralce in izjemnega trenerja Pabla Lasa, ki mi je dal priložnost. S to ekipo je lahko igrati. V tej sezoni so se mi uresničile sanje. Pred tremi leti sem osvojil mladinski naslov in bil sem ljubosumen na profesionalce. Lanska sezona je bila zame dobra in slaba obenem. Veliko sem se naučil. Letos sem bil samozavestnejši. Postal sem bolj čvrst. To sem tudi pokazal. V finalu smo igrali kot ekipa," je povedal Dončić.

luka dončić Razburjenje v ZDA Šport Šef Phoenixa brani Dončića: "Postavite se v njegove čevlje"

Zvezdnik Reala je na obeh tekmah Final Foura skupno dosegel 31 točk (16 proti CSKA, 15 proti Fenerbahčeju) - več kot katerikoli soigralec. S šestimi asistencami je bil drugi najboljši podajalec Reala, zabeležil pa je tudi drugi najvišji statistični indeks med vsemi košarkarji kraljevega kluba (18+17=35). Z desetimi skoki je bil tretji skakalec svoje ekipe. Pri 19 letih je postal najmlajši MVP Final Foura doslej.

Zvezdniški pozdrav

V srbskki prestolnici si je tekme Final Foura ogledal tudi srbski košarkarski zvezdnik Bogdan Bogdanović, ki si je z Dončićem po finalnega obračuna izmenjal prisrčen pozdrav.

Slovenski košarkar je nedavno dejal, da bi izmed vseh srbskih košarkarjev najraje igral z Bogdanovićem, katerega smatra za dobrega prijatelja.

luka dončić Medijsko obleganje Šport Dončić razkril, s kom bi rad igral v ligi NBA

Srb je trenutno član Sacramento Kings, ki bodo na naboru izbirali drugi. Če se bodo Phoenix Suns odločili za DeAndreja Aytona, se zna zgoditi, da si bosta Dončić in Bogdanović že v naslednji sezoni delila slačilnico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice