Šport > Košarka
6132 ogledov

Šef Phoenixa brani Dončića: "Postavite se v njegove čevlje"

luka dončić Epa Na Dončića letijo očitki, da ne želi igrati za Phoenix Suns ali Sacramento Kings, ki imata na naboru pravico do prvega oziroma drugega izbora.
Generalni direktor Phoenix Suns izjavi Luke Dončića ne pripisuje velikega pomena.

Najobetavnejši evropski košarkar Luka Dončić je poskrbel za razburjenje na drugi strani Atlantika, ko je dejal, da ni povsem prepričan, če bosta tekmi na Final Fouru njegovi zadnji v Evroligi.

luka dončić Izjava Šport Dončić povzročil razburjenje čez lužo

"Nisem prepričan, da sta to moji zadnji tekmi v Evroligi. Odločitev moramo še sprejeti. Morda po koncu sezone, zdaj sem povsem osredotočen na Real Madrid," je dejal Dončić, ki poleg DeAndreja Aytona velja za prvega favorita prihajajočega nabora lige NBA.

deandre ayton Glavni rival Šport Bahamski velikan se požvižga na Dončića: "Jaz bom prvi izbor!"

Ameriško javnost je zmotilo, ker Dončić naj ne bi pokazal dovolj zanimanja za severnoameriško ligo, generalni direktor Phoenix Suns Ryan McDonough pa meni, da je izjave potrebno razumeti v kontekstu.

"Postavite se v njegove čevlje"

"Luka je v težkem položaju, kar zadeva takšna vprašanja. Postavite se v njegove čevlje. Real Madrid igra na največjem košarkarskem dogodku izven ZDA. Težko je v takšnih trenutkih odgovarjati na vprašanja o ligi NBA. Njegovim besedam ne bi pripisoval globjega pomena," je povedal McDonough in dodal: "Če ga bomo izbrali, sem prepričan, da bo prihodnje leto del naše ekipe."

luka dončić Medijsko obleganje Šport Dončić razkril, s kom bi rad igral v ligi NBA

Spregovoril je tudi o fizičnih predispozicijah slovenskega zvezdnika, ki ni le spreten z žogo, temveč tudi visok in močan, čeprav mu nekateri očitajo, da fizično (še) ni dovolj razvit za NBA.

"V ligi sem od leta 2003 in še nikoli nisem videl bolj produktivnega evropskega košarkarja. Kar je počel lani na EuroaBasketu in letos pri Real Madridu, nismo videli že desetletja. Američani, ki Luke še niso videli v akciji, bodo presenečeni, kako velik je. Fizično je zelo podoben Joeu Johnsonu. Joe je velik, močan, čvrst igralec. Pri Luki se takoj opazi spretnost, izjemen občutek in pregled nad igro. Ko ga vidiš v živo, ugotoviš, da gre za močnega in visokega košarkarja," je povedal direktor Phoenix Suns.

luka dončić Strokovnjaki Šport Tako so Dončićevo predstavo videli Američani

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.