Šport > Košarka
14596 ogledov

Dončić povzročil razburjenje čez lužo

luka dončić Epa Najboljši košarkar pretekle evroligaške sezone bo kariero nadaljeval v ZDA.
Luka Dončić je z izjavo poskrbel za precej dvignjenih obrvi na drugi strani Atlantika.

"Nisem prepričan, da sta to moji zadnji tekmi v Evroligi. Odločitev moramo še sprejeti. Morda po koncu sezone, zdaj sem povsem osredotočen na Real Madrid," je na zaključnem turnirju v Beogradu Luka Dončić odgovoril na vprašanje, če sta pred njim le še dve tekmi v elitnem evropskem klubskem tekmovanju.

Z izjavo je povzročil nemir na drugi strani Atlantika, hitro so se našli predvsem tisti, ki menijo, da mladi slovenski košarkar ne želi zaigrati za moštvi, ki prvi izbirata na letošnjem naboru. Dončić se namreč še lahko odloči, da umakne svoje ime z drafta. Mlademu slovenskemu reprezentantu sicer vsi strokovnjaki napovedujejo, da bo izbran kot prvi s strani Phoenixa, ali kot drugi s strani Sacramenta. Gre za ekipi, ki že vrsto let nista v vrhu NBA košarke.

"Luka ni izrazil nobenega posebnega mnenja glede katerikoli NBA ekipe," o tem, da želi Slovenec vplivati na izbor svojega naslednjega kluba, miri igralčev zastopnik Bill Duffy. 

Dončić je v Beogradu v pogovoru s slovenskimi mediji sicer poudaril, da bi ga veselilo znova sodelovati z Igorjem Kokoškovom, ki je postal prvi trener Phoenixa. "Nisem presenečen, da je Igor postal glavni trener. Vem, kakšen trener je in kaj zmore. Seveda bi bil zelo vesel, če bi spet sodelovala. Zagotovo bi mi bilo lažje, če bi bil Igor moj prvi trener v NBA. Dobro se poznava. Ko sem videl, katere ekipe bodo prve izbirale, sem Igorju čestital, vesel sem zanj. Sicer pa sva ves čas v kontaktu, ne le zdaj po žrebu za nabor. Slišiva se praktično vsak teden," je med drugim slovenskim novinarjem izjavil Dončić.

Kot njegov edini resni protikandidat za prvi pick na naboru se omenja Deandre Ayton, košarkar, ki si ga želi večji del navijačev Phoenixa, saj je igral za univerzitetno ekipo Arizona Wildcats. 216 centimetrov visoki košarkar je kot član divjih mačk igral v mestu Tucson, ki se tako kot Phoenix nahaja v Arizoni, zato ga privrženci Sonc poznajo bolje kot Dončića.

deandre ayton Glavni rival Šport Bahamski velikan se požvižga na Dončića: "Jaz bom prvi izbor!"

V primeru, da se Phoenix odloči za Aytona, bo kot drugi izbiral Sacramento, Dončić pa je dejal, da mu je sedanji član Kraljev Bogdan Bogdanović že poslal sporočilo z vabilom v kalifornijski klub.

"Če mene vprašate, bi oddelal še eno sezono v Evropi. Ima šele 19 let, dovolj ima časa, ni potrebe, da bi hitel. V tem letu bi lahko še fizično postal močnejši, čustveno bi dozorel. V NBA preprosto ni dovolj časa za trening. Vseskozi se le igra, nenehna potovanja, včasih niti ne veš v katerem mestu si se znašel. Eno leto bi mu prišlo še prav za trdo delo, še zlasti na fizičnih sposobnostih. Je pa neverjeten talent, vidi se tudi, da ima veliko voljo za delo. Zagotovo je pred njim vrhunska kariera. Mora se le paziti poškodb, še naprej mora garati in se dobro pripraviti za NBA, ki ga čaka. Bi pa ponovil, da še z enim letom v Evropi lahko precej pridobi na fizični in psihični moči. Vsekakor pa v nobenem primeru ne bo razočaral," sicer Dončiću nekoliko kasnejši odhod čez lužo svetuje nekdanji uspešni NBA-jevec Dino Rađa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice