Šport > Košarka
6692 ogledov

Zvezdnik Phoenixa izbral med Dončićem in Aytonom

luka dončić "Luka je kandidat za prvi izbor," pravi direktor Phoenix Suns.
Luka Dončić ali DeAndre Ayton, to je zdaj vprašanje.

Loterijski žreb pred naborom košarkarske lige NBA je določil, da bo kot prva izbirala ekipa Phoenix Suns.

luka dončić NBA nabor Šport Sonca izbirajo prva, Dončiću se obeta zelo visok izbor

Sonca iz Arizone bo v prihajajoči sezoni vodil srbski košarkarski strateg Igor Kokoškov, zato so se že razmahnila ugibanja, ali to pomeni, da se bo Phoenix na naboru odločil za Luko Dončića.

Slovenski reprezentant je eden glavnih favoritov za prvi izbor, največje konkurenco pa mu predstavlja zvezdnik študentske košarkarkse lige DeAndre Ayton.

Strokovnjaki so si enotni, da bodo Sonca izbrala enega od njiju, zadnjo besedo pa bodo imeli skavti in vodstvo ekipe.

Kokoškov je v prvem intervjuju po uradnem prevzemu funkcije pojasnil, da bodo morali fante primerjati in z natančnimi analizami ugotoviti, kdo bi bil najprimerjenjši kadidat za njegovo ekipo.

Za čustva ne bo prostora. "Lahko povem svoje mnenje, še posebej o Luki, ker sem ga treniral. Naučil sem se, da moraš biti zelo previden. Ne bom silil, da vzamemo Luko. Čeprav je velik diamant, ga moramo primerjati z drugimi fanti," je povedal v prvem radijskem intervjuju.

Luka Dončić Real Madrid Armani Milano Brez olepševanja Šport Kokoškov Dončiću ne bo dajal prednosti: "Ne gre za to, kaj si mislim o njem..."

Generalni direktor Phoenix Suns Ryan McDonough je poudaril, da bodo pri izbiri kandidata upoštevali predhodno povezavo med Dončićem in Kokoškovim, kar pa ne pomeni, da ima mladi zvezdnik Evrolige prednost pred drugimi igralci

"Seveda bomo vse dobro pretehtali. Kokoškov je glavni trener in dobro zna oceniti igralce. Z Dončićem imata bogato zgodovino, saj sta skupaj osvojila naslov evropskega prvaka. Dončić je izjemen talent in zagotovo kandidat za prvi izbor, a tukaj je še kopica drugih fantov. Vem, kakšno mnenje ima Igor o Luki in zavedamo se, da imata močno vez. A tudi Igor si želi, da izberemo najboljšega košarkarja," je dejal McDonough.

josh  jackson | Avtor: Epa Epa

Svojega favorita je razkril tudi četrti izbor lanskega nabora Josh Jackson (na sliki zgoraj). Mladi zvezdnik Phoenixa je v debitantski sezoni odigral 77 tekem in v povprečju prispeval 13,1 točke, 4,6 skoka ter 1,5 podaje na srečanje.

"Osebno bi izbral DeAndreja Aytona. Poznam ga že pet, šest let. Iz leta v leto sem priča njegovemu napredku. Ves čas dodaja svoji igri. Njegov potencial je ogromen, prav tako pa je zelo delaven. Verjetno bi izbral njega," je povedal Jackson.

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice