Šport > Košarka
6325 ogledov

Trener Reala ima veliko prošnjo za Dončića

luka dončić
Slovenski zvezdnik je osrednja tema letošnjega Final Foura.

Do začetka zaključnega evroligaškega turnirja Final Four, ki ga bo od 18. do 20. maja gostila srbska prestolnica, nas loči manj kot teden dni. 

Luka Dončić Član NBA Hiše slavnih: Šport Dino Rađa: Bolje bi bilo, če bi Dončić še eno sezono ostal v Evropi

V Beogradu bo zaigral tudi Real Madrid, katerega član je slovenski košarkarski dragulj Luka Dončić. 

Madridčani se bodo za preboj v veliki finala pomerili z moskovskim CSKA. Drugi polfinalni par tvorita Fenerbahče in Žalgiris.

luka dončić Evropa se klanja Šport Ko že misliš, da bolje ne gre, Dončić naredi tole

Dončić ima za seboj najboljšo sezono v karieri, v kateri se pred odločilnima tekmama ponaša z najvišjim statističnim indeksom med vsemi košarkarji Evrolige. Z odličnimi predstavami na parketu je še drugo leto zapored osvojil nagrado za najobetavnejšega igralca Evrolige, nato je bil izbran še v najboljšo peterko tekmovanja.

luka dončić Šele tretji v zgodovini Šport Dončić prejel še eno nagrado s strani evrolige

V zadnjem obdobju se je veliko govorilo o tem, da bo poleti zapustil vrste madridskega kluba in se preizkusil v ligi NBA. Med možnimi kandidati za njegovega bodočega delodajalca se omenja franšiza Phoenix Suns, katero bo v prihodnji sezoni vodil nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov.

Luka Dončić NBA moštvo Šport "Luka Dončić? Enostavna domneva, toda ..."

Trener Reala Pablo Laso je v pogovoru za Eurohoops zatrdil, da Dončića kljub njegovi mladosti ne bo poskušal zadržati v Evropi. "Nisem takšen človek, da bi komurkoli poskušal svetovati. Če me bo Luka sam vprašal za nasvet, mu bom povedal svoje mnenje. Igralcem vedno privoščim le najboljše," je povedal španski strateg. 

pablo laso | Avtor: Epa Pablo Laso Epa

"Luka je odigral odlično sezono. Lani prav tako. Za Real je igral dobro, odkar se je kot 13-letnik pridružil ekipi. V naši organizaciji smo zelo ponosni, da je postal tako dominanten košarkar," je dodal Laso.

O Dončićevi prihodnosti za zdaj ni mogel povedati še nič konkretnega, saj z mislimi ostaja osredotočen na letošnjo sezono. Slovenca prosi samo eno stvar. "Kar zadeva njegovo prihodnost, ne vem. Ponavadi trenerji ne razmišljamo preveč o tem. V tem trenutku bi Luko prosil samo to, da zmagamo na Final Four," je dodal trener Reala.

Real Madrid bo v Beogradu napadal jubilejno deseto evroligaško krono in prvo po letu 2015.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.