Šport > Košarka
4214 ogledov

Kokoškov Dončiću ne bo dajal prednosti: "Ne gre za to, kaj si mislim o njem..."

Luka Dončić Real Madrid Armani Milano
Košarkarska franšiza Phoenix Suns je uradno predstavila novega glavnega trenerja Igorja Kokoškova.

Srbski košarkarski strokovnjak Igor Kokoškov, ki se je z zlatimi črkami zapisal v zgodovino slovenskega športa, je na predstavitveni tiskovni konferenci opravil uvodni nagovor v vlogi trenerja Phoenix Suns.

Potem ko je slovensko reprezentanco na čelu z Goranom Dragićem in Lukom Dončićem vodil do zgodovinske zlate medalje na EuroBasketu 2017, se mu je po 18 letih dokazovanja ponudila velika priložnost v ligi NBA.

Kokoškov je z delom v Združeni državah Amerike začel že leta 2000, ko je postal pomočnik trenerja Los Angeles Clippers, pred nekaj tedni pa se je v zgodovino zapisal kot prvi evropski trener na čelu NBA ekipe.

46-letnik bo v prihodnji sezoni vodil Phoenix Suns, kjer je bil pomočnik trenerja od leta 2008 do 2013.

 | Avtor: Print Screen Print Screen
"Ne smatram se za evropskega trenerja. Jaz sem NBA trener," je uvodoma poudaril srbski košarkarski strokovnjak in priznal, da je s prevzemom tako prestižne ekipe, kot je Phoenix Suns, dočakal svojo sanjsko službo. "Zelo sem vesel. Postati trener ene od najprestižnejših ekip v košarkarskem svetu je nekaj posebnega. To je velik dosežek zame in seveda sanjska služba. Zame je to poseben trenutek."

"Mislim, da je to dober trenutek tudi za Phoenix Suns. Dober v smislu, da se bomo čez eno, tri ali pet let lahko pogovarjali o tem, ali je bil ta dan res poseben. Videli bomo, kaj lahko naredimo v tem času. O košarki ne moremo samo govoriti, moramo jo igrati. Vem, da je pred mano velik izziv. Upam, da bo organizacija Phoenix Suns čez nekaj let enakega mnenja kot jaz, da je to res poseben dan," je dodal Kokoškov.

Pošalil se je, da trenutno ni najbolj priljubljen ne na eni ne na drugi strani Atlantika. "V ZDA mi pravijo trener iz tujine. V Evropi pravijo, da sem se uveljavil v ZDA, da sem sprejel njihovo državljanstvo. 'On je eden izmed njih'. Zdaj me nihče ne mara," je dejal. "Ne gre za to, ali sem tujec ali Evropejec. To je moj dom. Phoenix je moj dom," je poudaril.

Kokoškov je po  tiskovni konferenci gostoval na lokalni radijski postaji, kjer so mu zastavili vprašanje, koga bi izbral, če bi mu direktor Phoenix Suns Ryan McDonough dal na izbiro Luko Dončića ali Deandreja Aytona.

"Moj odgovor je zagotovo, morda," se je izmaknil Kokoškov. "Seveda imava z Lukom zgodovino in lahko več povem o njem, toda skavti so tisti, ki več spremljajo študentsko košarko. Oni vedo več kot jaz. Težko primerjam. Lahko povem svoje mnenje, še posebej o Luki, ker sem ga treniral."

"Naučil sem se, da moraš biti zelo previden. V preteklosti sem že naredil nekaj napak. Ne gre za to, kakšno mnenje imam o Luki, ampak treba je poznati tudi druge fante. Ne bom silil, da vzamemo Luko. Čeprav je velik diamant, ga moramo primerjati z drugimi fanti," je pojasnil trener.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice