Šport > Košarka
65 ogledov

Aktualni podprvaki dobili nasprotnika

philadelphia boston Epa
Znana sta oba finalista vzhodne konference.

Košarkarji iz Bostona so drugi finalisti vzhodne konference v končnici severnoameriške lige NBA. Na peti tekmi v Bostonu so na kolena položili Philadelphio s 114:112, v zmagah pa slavili s 4:1.

V finalu jih čaka Cleveland, ki je v polfinalu izločil Toronto v zmagah s 4:0. Finalista zahodne konference sta Houston in Golden State.

V trdi in negotovi tekmi je odločilne točke 22 sekund pred koncem dvoboja za kelte prispeval novinec Jayson Tatum, s 25 točkami tudi najbolj učinkovit igralec svoje ekipe. Jaylen Brown je prispeval 24, Terry Rozier pa 17 točk.

V gostujoči zasedbi sta Joel Embiid in Hrvat Dario Šarić dosegla po 27 točk, Avstralec Ben Simmons pa je dodal 18 točk, osem skokov in šest podaj.

"Krasita nas srčnost in talent, prav nihče ni verjel, da bomo prišli tako daleč," je dejal 20-letni Tatum pred odločilnimi tekmami, v katerih se bodo košarkarji Bostona še drugo leto zaporedoma za finalno vstopnico merili z zasedbo, v kateri dominira LeBron James, ki iz tekme v tekmo kaže boljše predstave.

lebron james | Avtor: Epa Epa

Na vprašanje, kako bodo zaustavili Jamesa, je Tatum odgovoril: "To je moja prva sezona tukaj. In na to vprašanje nimam odgovora. Nocoj želim uživati in proslaviti uvrstitev v prvi konferenčni finale v ligi NBA, nato me jutri čaka trening, ko bom skušal dognati kako."

Cleveland je lani za preboj v veliki finale potreboval pet tekem.

Boston ima na svojem računu rekordnih 17 naslovov prvakov lige NBA. A so si košarkarji v zelenih dresih nazadnje šampionske prstane nadeli po sezoni 2007/08. Zadnjič so v velikem finalu zaigrali v sezoni 2009/10.

Onstran Atlantika je tako na sporedu predzadnji krog končnice lige NBA. Začetek serije na štiri zmage Clevelanda in Bostona za mesto v velikem finalu bo v nedeljo. Prvi dve tekmi konferenčnega finala bosta v bostonskem vrtu, TD Gardnu.

Finale zahodne konference med Golden Statom in Houstonom, prav tako na štiri zmage, bo v ponedeljek. Uvodni dve tekmi finalne serije zahoda bosta v dvorani Toyota Center v Houstonu.

Cleveland in Golden State sta se merila v finalih v zadnjih treh sezonah. In vse kaže na še četrti zaporedni finale teh dveh moštev. V sezonah 2014/15 in 2016/17 so bili v finalu boljši bojevniki s 4:2 oziroma 4:1, v sezoni 2015/16 pa so Golden State s 4:3 v zmagah za lovoriko nadigrali konjeniki.

Kapetan slovenske zlate reprezentance, ki je lani na evropskem prvenstvu v Istanbulu osvojila zgodovinski naslov evropskih prvakov, Goran Dragić, se je z Miami Heat poslovil v prvem krogu končnice. Miami je izločila Philadelphia, ki v polfinalni seriji proti Bostonu ni pripravila presenečenja.

Liga NBA, končnica, izidi:

Vzhodna konferenca:

Boston Celtics - Philadelphia 76ers 114:112
(Boston se je uvrstil v konferenčni finale s 4:1 v zmagah)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice