Šport > Košarka
78 ogledov

"Metla" Clevelanda, Dragićevi krvniki ostali med živimi

lebron james Epa
Košarkarji iz Clevelanda so se ekspresno prebili v finale vzhodne konference severnoameriške lige NBA.

V polfinalni seriji so s 4:0 v zmagah odpravili s tekmeci iz Toronta, na današnji četrti tekmi v Clevelandu so slavili s 128:93. Philadelphia je po treh porazih prvič premagala Boston s 103:92, v zmagah pa zaostaja z 1:3.

Pri Clevelandu je znova blestel prvi zvezdnik LeBron James, ki je dosegel 29 točk, v svojo statistiko pa vpisal še enajst podaj in osem skokov, izkazala pa sta se tudi Kevin Love s 23 in Kyle Korver s 16 točkami. V kanadski ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit litovski center Jonas Valanciunas z 18 točkami.

"Za nami sta sijajni seriji, ki se je začela z Indiano, nadaljevala pa s Torontom, ki je prevladoval v rednem delu sezone. Z obema izzivoma smo se dobro spopadli in naš načrt v celoti izpolnili, ne glede na zanesljivo uvrstitev v konferenčni finale pa menim, da imamo v naši ekipi še veliko prostora za izboljšanje zadev v vseh segmentih igre," je po polfinalnem zmagoslavju dejal prvi zvezdnik zasedbe iz Clevelanda James, ki je bil v svoji karieri štirikrat izbran za najbolj koristnega igralca sezone, trikrat je bil MVP končnice, trikrat pa je tudi slavil v ligi NBA - dvakrat v dresu Miamija, enkrat pa Clevelanda.

 | Avtor: Epa Epa

Philadelphia je dosegla prvo zmago v konferenčnem polfinalu. Zanjo je najbolj zaslužen Hrvat Dario Šarić, ki je dosegel 25 točk, izkazala pa sta se tudi T.J. McConnell in Ben Simmons. Oba sta dosegla po 19 točk, s tem, da je prvi na svoj račun vpisal še sedem skokov in pet podaj, drugi pa je pobral 13 žog pod obema obročema in prispeval pet asistenc. Pri keltih je bil najbolj učinkovit Jayson Tatum z 20 točkami.

Peta polfinalna tekma med Bostonom in Philadelphio bo v noči na četrtek v Bostonu.

V polfinalu zahodne konference Golden State in Houston vodita v zmagah s 3:1. Branilci prvega mesta iz Oaklanda merijo moči s košarkarji iz New Orleansa, rakete iz Houstona pa s tekmeci iz Salt Lake Cityja.

Liga NBA, končnica, izidi:

Vzhodna konferenca:

Philadelphia 76ers - Boston Celtics 103:92
(Boston vodi v zmagah s 3:1)

Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors 128:93
(Cleveland se je uvrstil v konferenčni finale s 4:0 v zmagah)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice