Šport > Košarka
152 ogledov

Pelikani pometli s prvaki, Kokoškovi izgubili

golden state warriors new orleans pelicans
1/7
Epa
V severnoameriški košarkarski ligi NBA sta bili v noči na soboto na sporedu tretji polfinalni tekmi v zahodni konferenci.

New Orleans je po dveh porazih v Oaklandu na domačem parketu zanesljivo ukanil Golden State s 119:100 in izid v zmagah znižal na 1:2, medtem ko je Houston v Salt Lake Cityju slavil s 113:92 in v zmagah povedel z 2:1.

V New Orleansu je blestel prvi zvezdnik domače zasedbe Anthony Davis, ki je dosegel 33 točk in pobral 18 žog pod obema obročema, zbral pa je še tri podaje in štiri ukradene žoge. Izdatno pomoč je imel v španskemu reprezentantu Nikoli Mirotiću, v Črni gori rojeni košarkar je tekmo končal s 16 točkami, 13 skoki in tremi podajami, izkazal pa se je tudi organizator igre Rajon Rondo s kar 21 asistencami.

V gostujoči zasedbi je bil najbolj učinkovit Klay Thompson s 26 točkami, Kevin Durant je prispeval 22, povratnik Stephen Curry pa 19 točk.

"Naredili smo to, kar smo si želeli in načrtovali. Polfinalne serije nismo želeli odpreti z 0:3. Prikazal smo vrhunsko predstavo, kar je lep obet pred nedeljsko četrto tekmo na domačih tleh," je po zmagi dejal Davis, medtem ko je strateg kalifornijske zasedbe Steve Kerr dodal: "Obramba gostiteljev je bila zares odlična, z agresivno igro so nas povsem onemogočili."

V olimpijskem Salt Lake Cityju je Houston popravil spodrsljaj s svoje druge domače tekme in dosegel zanesljivo zmago. Utah Jazz, kjer je pomočnik trenerja nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov, zdaj zaostaja z 1:2.

V zmagoviti zasedbi sta po 25 točk dosegla James Harden in Eric Gordon, pri osmoljencih pa je bil najbolj učinkovit Royce O'Neale s 17 točkami.

Rakete so imele vse niti igre v svojih rokah, že na polovici tekme so si priigrale 30 točk naskoka, in zmagovalec je bil znan. Četrta tekma bo na sporedu v nedeljo v Salt Lake Cityju.

V vzhodni konferenci Cleveland in Boston po dveh polfinalnih tekmah vodita v zmagah z 2:0. V veliki finale se bodo v obeh konferencah prebile ekipe, ki prve dosežejo štiri zmage.

Liga NBA, izidi:

Zahodna konferenca:

Utah Jazz - Houston Rockets 92:113
(Houston vodi v zmagah z 2:1)

New Orleans Pelicans - Golden State Warriors 119:100
(Golden State vodi v zmagah z 2:1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice