Šport > Košarka
5445 ogledov

Tako so Dončićevo predstavo videli Američani

luka dončić
Odzivi na Dončićevo predstavo v ZDA.

"Dončić je igral dobro in popeljal svojo ekipo do finala evrolige," so zapisali pri SB Nation, kjer že nekaj časa slovenskega najstnika postavljajo na prvo mesto na prihajajočem naboru. Luka Dončić je na polfinalni tekmi ob zmagi Reala proti CSKA zbral 16 točk, sedem skokov in dve podaji.

Njegovo predstavo so si tokrat sicer ogledali številni ameriški ljubitelji košarke, saj je dvoboj prenašal tudi NBA TV. Ob pregledovanju neštetih ocen na socialnih omrežjih, bi lahko dejali, da je ocena precej dobra, 19-letni Slovenec je prepričal marsikaterega dvomljivca. "Zaključni turnir evrolige je nedvomno večje tekmovanje kot sklepni turnir univerzitetne košarke. Dončić se je meril z odraslimi nasprotniki in ne študenti, a je bil znova uspešen. Ravno zaradi tega obstaja prepričanje, da gre za najbolj nadarjenega košarkarja na tokratnem naboru, ali pa po vsesplošno sprejetem konsenzu vsaj za drugi izbor na draftu," so še zapisali pri SB Nation.

luka dončić Real v finalu Šport Dončić pod lupo, odgovoril z MVP predstavo

Od uglednih medijev, ki so jih izpostavili tudi na uradni spletni strani NBA, sta Dončića že pred polfinalno tekmo kot prvi pick izpostavljala tudi The Ringer in Bleacher Report, ostala sedmerica 'velikih' (ESPN.com, NBADraft.net, SI.com, USA Today, Net Scouts, CBS Sports in Basketball Insiders) so na prvo mesto postavili Deandreja Aytona, na drugo pa Dončića.

Fran Fraschilla, analitik univerzitetne košarke pri ESPN in nekdanji glavni trener ekip Manhattan, St. John's in New Mexico, je sicer ob ogledu final foura evrolige zapisal: "Ta moštva bi razbila prvaka lige NCAA. Zato je Luka Dončić tako zanimiv. Brez pravega truda je dal 10 točk v prvem polčasu proti odraslim možem."

Slovenskega najstnika so si na zaključni turnir v Beograd prišli ogledati predstavniki vsaj polovice NBA franšiz, med njimi tudi Phoenix Suns, ki imajo na naboru pravico do prvega izbora. Bogdan Bogdanović, ki je tekmo spremljal ob igrišču in je po dvoboju spregovoril nekaj besed z Dončićem, pa si verjetno želi, da bi mu Slovenec delal družbo pri Sacramento Kings, ki izbirajo kot drugi. Na tekmi je bil tudi Vlade Divac, ki je ključni mož pri Sacramentu pri izbiri novincev.

"Dončić je znova navduševal proti CSKA. Odigral je 30 minut, kar je največ v svoji ekipi, in tekmo končal s 16 točkami, sedmimi skoki in dvema podajama ob zmagi z 92:83. Pri tem je pokazal izjemno zrelost in mirnost pri nadzorovanju tempa igre. CSKA je poskušal znervirati Dončića s pokrivanjem po celem igrišču, na koncu tudi z dvema igralcema, a mu ni uspelo," je za ESPN zapisal Jonathan Givony.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice