Šport > Košarka
181 ogledov

Udrihu ni uspelo

Kevin Pangos
Branilci naslova so prvi finalisti zaključnega turnirja evrolige.

Branilci naslova, košarkarji turškega Fenerbahčeja, so prvi finalista zaključnega turnirja evrolige v Beogradu. V polfinalu so premagali Žalgiris iz Kaunasa s 76:67 (19:13, 39:33, 54:50), v finalu v nedeljo ob 20. uri pa se bodo pomerili z zmagovalcem drugega polfinala med Real Madridom in CSKA Moskvo.

Turki so se v dvorani Štark zasluženo uvrstili v finale. Večino tekme so bili v ospredju in uspešno so zaustavili vse nalete Litovcev, ki so se ob koncu tretje četrtine po delnem izidu 11:0 približali na 50:48. Izbranci trenerja Željka Obradovića - v finalu se bo potegoval za deseti naslov evropskega prvaka s petimi različnimi klubi - so odločilno prednost naredili v uvodnih minutah zadnjega dela. Z 10:2 so prišli do prednosti 64:54, ki so jo suvereno zadržali do konca. 

Prvi strelec tekme je bil organizator igre Fenerbahčeja Bobby Dixon oz. po preimenovanju Muhammed Ali z 19 točkami. Američan je v odločilni zadnji ćetrtini dosegel deset od prvih 12 točk turškega moštva. Šestnajst jih je ob zmagi Istanbulčanov zbral Luigi Datome, 14 pa Kostas Sloukas. Pri Žalgirisu, ki je sicer skok dobil s kar 34:19, a imel ob tem 20 izgubljenih žog, je Kevin Pangos, igralec ima poleg kanadskega tudi slovenski potni list, dosegel 16 točk, Brandon Davies pa jih je zbral 12 (11 skokov).

Beno Udrih je za Žalgiris igral dobrih sedem minut in v tem času zadel en met za dve točki in ujel eno odbito žogo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.