Šport > Košarka
3151 ogledov

Luka Dončič MVP Evrolige

Luka Dončić je MVP Evrolige Youtube
Luki Dončiću se lahko klanja vsa Evropa.

V Beogradu, ki v teh dneh (18. do 20. maj) gosti zaključni evroligaški turnir Final Four, so podelili nagrade za sezono 2017/2018. Prvo ime večera je bil slovenski košarkar Luka Dončić.

Slovenski as je v uvodnem delu prireditve v roke dobil priznanje za vzhajajočo zvezdo Evrolige. Nagrado je prejel drugič zapored, kar je doslej uspelo le Nikoli Mirotiću (2011, 2012) in Bogdanu Bogdanoviću (2014, 2015).

Košarkar Real Madrida je nato prejel še nagrado za člana najboljše začetne peterke v Evroligi, v kateri so mu družbo delali Nick Calathes (Panathinaikos), Nando De Colo (CSKA), Tornike Šengelia (Baskonia Vitoria Gasteiz) in Jan Vesely (Fenerbahče). 

Na slavnostni prireditvi v srbski prestolnici so okronali še najboljšega strelca tekmovanja - Alekseja Šveda, ter najboljšega obrambnega igralca - Kylea Hinesa.

Kmalu zatem je prišel na vrsto težko pričakovani vrhunec večera in razglasitev najkoristnejšega igralca evroligaške sezone (MVP). Nagrada je šla v roke Dončiću, ki je postal prvi Slovenec v zgodovini s tem prestižnim priznanjem.

Evroliga priznanje za najboljšega igralca sezone podeljuje od leta 2005. Pred tem so nagrade pripadale najboljšemu po rednem delu, v izločilnih bojih ali na zaključnem turnirju.

Dončić ima v nedeljo zvečer priložnost še za en velik dosežek. V finalu zaključnega turnirja se bo proti Fenerbahčeju potegoval za naslov evropskega klubskega prvaka.

"Sezono je začel s težkim bremenom na plečih in s svojimi predstavami presegel pričakovanja. Devetnajstletnik je bil v svoji tretji sezoni kor profesionalec najbolje ocenjeni igralec evrolige. Na petih tekmah je imel 35 ali višji statistični indeks - nobenemu drugemu igralcu to ni uspelo več kot dvakrat. Štirikrat je bil MVP kroga, kar je izenačenje rekorda tekmovanja, oktobra pa je bil igralec meseca, saj je bil odločilen pri štirih zmagah Real Madrida. Na 26 od 31 tekem je imel dvomestno število točk. Dončić je veliko več kot odličen strelec; je drugi po številu osebnih napak, ki jih tekmeci naredijo na njem, deveti v skokih v obrambi, enajsti po ukradenih žogah in dvanajsti po podajah. Hkrati je igralec Real Madrida z najvišjo minutažo," so Dončićevo sezono pospremili na uradni strani tekmovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice