Šport > Košarka
2141 ogledov

Mnenje: MVP je zaradi marketinga

Luka Dončić
"Ne zgodi se vsako leto, da lahko na naboru izbereš MVP-ja Evrolige," po priznanju za Dončića razmišljajo čez lužo.

Luka Dončić je kot daleč najmlajši doslej prejel naziv za najkoristnejšega igralca evrolige. Ta podvig mu je uspel pri 19 letih, pred njim je kot najmlajši leta 2010 to postal Miloš Teodosić.

Slovenski najstnik je v povprečju med sezono zbral po 16.1 točke, 4.9 skoka in 4.3 asistence v 32 odigranih tekmah, s statističnim indeksom 21.7 pa je bil najboljši v evroligi. S tem si je še drugič zapored priigral tudi nagrado za vzhajajočo zvezdo evrolige, ki jo prejme igralec mlajši od 22 let, izbran pa je bil tudi v prvo peterko tekmovanja.

Njegovo imemovanje je večinoma naletelo na odobravanje, še največ pomislekov so imeli navijači Panathinaikosa, ki so menili, da si naziv MVP zasluži član njihove ekipe Nick Calathes. Nagrada je seveda odmevala tudi čez lužo, kjer so pred junijskim naborom začeli redno spremljati vse novice o Dončiću. Temu se obeta prvi ali drugi izbor na NBA draftu.

"Phoenix, ne razmišljaj preveč. Dončić pred Aytonom. Ta fant je MVP profesionalne lige, Ayton se ni mogel prebiti niti v drugi krog marčevske norosti (končnica univerzitetne lige NCAA, op. p.)," je eden izmed zapisov na twitterju, ki je Soncam iz Phoenixa svetoval, da kot prvega na naboru izberejo Slovenca. Njegov največji protikandidat je Deandre Ayton.

Podobnega mnenja je pred finalom tudi pristaš Fenerbahčeja: "Promovirali ste ga celotno sezono, tudi najbolj enostaven koš je bil označen za čarovnijo. Je dober igralec, ampak ne čarovnik. Tri nagrade? Vsi vemo, da si jih ni zaslužil!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice