Šport > Košarka
15873 ogledov

Turku gre Dončić v nos: "Tega pač ne razumem"

luka dončić Epa
Kapetan turške ekipe se je obregnil ob Luko Dončića.

Turški košarkar Melih Mahmutoğlu ni mogel skriti razočaranja po porazu njegove ekipe proti Real Madridu v finalu letošnje Evrolige.

Osemindvajsetletni branilec, ki v finalu ni zaigral, je levji delež odgovornosti za poraz pripisal italijanskemu sodniku Luigiju Lamonici. Pri tem je še posebej izpostavil slovenskega košarkarja.

"Žalostni smo. Zgodilo se je enako kot na tekmi v Berlinu. Naredili smo nekaj napak, res pa je, da je Real zelo dobra ekipa," je dejal Mahmutoğlu, ki so mu očitno na dan privreli spomini na Final Four iz leta 2016 v Nemčiji, kjer je moral Fenerbahče v tekmi za končno lovoriko priznati premoč moskovskemu CSKA. Tudi tisto tekmo je namreč sodil Lamonica.

"To preprosto moram povedati. Isti sodnik, ki je sodil v Berlinu, je spet delal napake. Ne vem, kaj bi rekel na to," se je jezil Mahmutoğlu in namignil, da je imel Dončić v finalu potuho.

"Luka je simpatičen fant. Spoštujemo ga, zares je dober košarkar. Upam, da bo postal še boljši, vendar ne razumem, zakaj ima takšno imuniteto," je pristavil.

Nad Dončićem je bilo v finalu storjenih kar sedem osebnih napak, več jih je na tekmi 'pokasiral' samo še košarkar Fenerbahčeja Brad Wanamaker (10). Mahmutoğlu je očitno mnenja, da je bil sodniški kriterij prestrog. "Iste napake istega sodnika. To je zelo težko za nas," je priznal.

"Vesel sem, da sem del te ekipe. Smo fantastičen klub. Imamo izjemne igralce in navijače. Hvala vsem. Hvala za podporo. Sezono želimo zaključiti na najboljši možen način. Pred nami je domače prvenstvo. Želimo postati prvaki," je v bolj optimističnem tonu sklenil turški košarkar.

Melih Mahmutoğlu | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice