Dončićev najnovejši pomagač ima eno zelo veliko orožje

Foto: Print Screen luka dončić
Moštvo Luke Dončića se je okrepilo z ameriškim branilcem.
Oglej si celoten članek

V prihajajoči sezoni lige NBA bo dres teksaškega moštva Dallas Mavericks oblekel 24-letni Dakota Mathias.

Američana, ki igra na položaju dvojke, so leta 2018 spregledali na naboru lige, a se je nato vseeno pridružil Cleveland Cavaliers na tekmah poletne lige, kjer pa ni ravno blestel.

Avgusta lani je podpisal pogodbo z moštvom Divina Seguros Joventut iz španske lige ACB. V Evropi je v povprečju prispeval 8,5 točke in 2,4 skoka na srečanje, nato pa je staknil poškodbo gležnja, zaradi česar se je s klubom dogovoril za sporazumno prekinitev pogodbe.

Novo priložnost je letos dobil v Dallasu, čeprav je v poletni ligi branil barve Los Angeles Lakers. V dresu jezernikov je v petih tekmah v povprečju igral 19,6 minute ter prispeval 5,6 točke in 2,8 skoka.

Po predvidevanjih se bo moral nekdanji član univerze Purdue (2014-2018) najprej dokazati v razvojni ligi, vendar bi lahko kmalu dobil priložnost ob Luki Dončiću in Kristapsu Porzingisu. 

Foto: Twitter dončić porzingis

Evropska zvezdnika bosta osrednji figuri Dallasovega moštva v prihodnji sezoni, njima pa bo podrejena tudi končna podoba klopi, ki bo Dallasu poskušala priigrati prvo končnico po letu 2016.

Dončić in Porzingis bosta potrebovala pomoč zanesljvih strelcev z razdalje, kar je voda na mlin Mathiasu, ki se ponaša z izjemnim metom izza črte.

V štiriletni univerzitetni karieri je odigral 141 tekem in zadel kar 42 odstotkov metov za tri. Če bi takšen odstotek prenesel v NBA, bi lahko postal eden najboljših strelcev ligi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.