Dončićeva ekipa podira rekorde

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Franšiza Mavericks je v letošnji sezoni med najboljšimi ekipami lige NBA, kljub izostreni konkurenci v zahodni konferenci. Navijači v Teksasu to znajo ceniti.
Oglej si celoten članek

Dallas Mavericks v letošnjem tekmovalnem obdobju presegajo pričakovanja. Z 18 zmagami in devetimi porazi se držijo pod vrhom Zahoda, v družbi LA Lakers, LA Clippers, Denver Nuggets in Houston Rockets.

Teličkom uspeva s pomočjo fantastičnih predstav Luke Dončića, Slovenec je vse do nedavne poškodbe redno podiral zgodovinske znamke.

Dončić vs. Roglič Dončić ali Roglič? Tako na izid dvoboja gledata NBA-jevec in kolesar

V noči na četrtek po srednjeevropskem času so v Dallasu gostovali Boston Celtics, domačini pa so brez Ljubljančana morali položiti orožje (103:109).

Srečanje proti Keltom si je v American Airlines Centru ogledalo 20.181 gledalcev, dvorana je bila še enkrat več razprodana in torej polna do zadnjega kotička. To je bila že 800. zaporedna domača tekma Teličkov, za katero so bile razprodane vse vstopnice, kar je rekord v ligi NBA.

Tekme košarkarjev Dallasa so maksimalno obiskane vse od 15. decembra 2001. Od takrat se je v dvorani odigralo 733 tekem rednega dela in 67 tekem končnice.

V teksaški metropoli so nori na šport. Čeprav je za večino prva ljubezen ameriški nogomet in ekipa Cowboys, pa je težko priti tudi do vstopnic za tekme v ligah NBA, NHL in MLB.

Video To je nova Dončićeva himna v izvedbi Slakonje

Foto: Twitter Luka Dončić

Mavericks bodo v noči na soboto gostovali pri Philadelphia 76ers, dan kasneje se odpravljajo k aktualnim prvakom lige Toronto Raptors. Naslednje domače srečanje bodo Telički odigrali šele v noči iz 26. na 27. december po srednjeevropskem času proti San Antonio Spurs.

Dončić bo zagotovo izpustil naslednji dve srečanji v Philadelphii in Torontu, čez teden dni pa bi ga, po nekaterih napovedih, že lahko videli na parketu.

Zelo zgovorno Novo o Dončićevem stanju: "Zelo malo verjetno je ..."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.