Šport > Košarka
11181 ogledov

Dončićeva ekipa podira rekorde

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Franšiza Mavericks je v letošnji sezoni med najboljšimi ekipami lige NBA, kljub izostreni konkurenci v zahodni konferenci. Navijači v Teksasu to znajo ceniti.

Dallas Mavericks v letošnjem tekmovalnem obdobju presegajo pričakovanja. Z 18 zmagami in devetimi porazi se držijo pod vrhom Zahoda, v družbi LA Lakers, LA Clippers, Denver Nuggets in Houston Rockets.

Teličkom uspeva s pomočjo fantastičnih predstav Luke Dončića, Slovenec je vse do nedavne poškodbe redno podiral zgodovinske znamke.

luka dončić Dončić vs. Roglič Šport Dončić ali Roglič? Tako na izid dvoboja gledata NBA-jevec in kolesar

V noči na četrtek po srednjeevropskem času so v Dallasu gostovali Boston Celtics, domačini pa so brez Ljubljančana morali položiti orožje (103:109).

Srečanje proti Keltom si je v American Airlines Centru ogledalo 20.181 gledalcev, dvorana je bila še enkrat več razprodana in torej polna do zadnjega kotička. To je bila že 800. zaporedna domača tekma Teličkov, za katero so bile razprodane vse vstopnice, kar je rekord v ligi NBA.

Tekme košarkarjev Dallasa so maksimalno obiskane vse od 15. decembra 2001. Od takrat se je v dvorani odigralo 733 tekem rednega dela in 67 tekem končnice.

V teksaški metropoli so nori na šport. Čeprav je za večino prva ljubezen ameriški nogomet in ekipa Cowboys, pa je težko priti tudi do vstopnic za tekme v ligah NBA, NHL in MLB.

Slakonja kot Luka Dončić Video Šport To je nova Dončićeva himna v izvedbi Slakonje

Luka Dončić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Mavericks bodo v noči na soboto gostovali pri Philadelphia 76ers, dan kasneje se odpravljajo k aktualnim prvakom lige Toronto Raptors. Naslednje domače srečanje bodo Telički odigrali šele v noči iz 26. na 27. december po srednjeevropskem času proti San Antonio Spurs.

Dončić bo zagotovo izpustil naslednji dve srečanji v Philadelphii in Torontu, čez teden dni pa bi ga, po nekaterih napovedih, že lahko videli na parketu.

luka dončić Zelo zgovorno Šport Novo o Dončićevem stanju: "Zelo malo verjetno je ..."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice