Šport > Košarka
2358 ogledov

"Manjka nam Lukovih 30 točk."

kristaps porzingis Epa
V Dallasu se privajajo na življenje brez Luke Dončića.

Košarkarji Dallas Mavericks so uspešno prestali ognjeni krst brez prvega zvezdnika in prekinili niz 18 zaporednih zmag moštva Milwaukee Bucks (120:116), najboljše ekipe v vzhodni konferenci.

Prva strelca Dallasa sta bila Kristaps Porzingis in Seth Curry, vsak je prispeval po 26 točk, pri domačih pa je z 48 točkami izstopal aktualni MVP lige NBA Giannis Antetokounmpo.

"NBA je norišnica," je po tekmi dejal Porzingis, ki je 26 točkam dodal 12 skokov, v ključnem delu tekme pa je 221 cm visoki Latvijec zadel dve zaporedni trojki in tako ključno pripomogel k 18. zmagi Dallasa v tej sezoni (18-8). "Vsak lahko premaga vsakogar. Zastavili smo si visoke cilje. Premagali smo eno najboljših ekip v ligi," je dodal 24-letnik.

Telički so na gostovanju letos že premagali Los Angeles Lakers, Houston Rockets, Denver Nuggets in Milwaukee Bucks. Gre za štiri ekipe, ki legitimno sodijo v najožji krog favoritev za NBA prvaka.

Dallas je dobil zadnjih šest zaporednih tekem v gosteh, skupni izkupiček pa znaša 10-2.

kristaps porzingis | Avtor: Twitter Twitter
Zmaga brez Dončića je dokaz, da je ekipa s kolektivno igro zmožna premagati katerokoli moštvo v ligi, kar je fantastičen obet za nadaljevanje sezone.

Z Dončićevo poškodbo je velik odgovornosti padel na pleča Porzingisa, ki je uspešno prevzel vlogo prvega strelca. "Ne želim solirati, ker bi s tem lahko porušil tok v napadu. Želimo si zmagovati, zato potrebujemo učinkovit napad. Še naprej bom igral tako kot doslej. Večkrat se bom poskušal približati obroču in metati več trojk. Čudno je metati osem ali devet trojk na tekmo. Bolj sem navajen metati po pet trojk, to je čisto dovolj zame," je ojasnil Porzingis.

Tudi Curry se je ob Dončićevi odsotnosti izkazal z odliko. "Vedel sem, da bom imel priložnost in da bo to zabavna tekma zame. Morali smo ostati agresivni. Na meni je več odgovornosti, kar zadeva doseganje košev. Manjka nam Lukovih 30 točk," je dodal mlajši brat slovitega Stepha Curryja.

Dallas v noči na četrtek v American Airlines Centru gosti Boston Celtics.

brunson curry | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 13
  • 893013820ee00f6d7f0f6e7ff02849229c05d5dd 03:25 19.december 2019.

    Like a newborn foal, the Dallas Mavericks franchise entered the world at 10:22 a.m. on May 1, 1980, wobbling boldly, naively, into the provocative realm of professional basketball.

  • jaki 13:27 18.december 2019.

    Žiga Jerman, / Lukovih 30 točk, ali Lukinih 30 točk/?! To je vprašanje...

  • Frice 13:05 18.december 2019.

    Gre za ekipo Dallas Mavericks, v prevodu Dallas Žrebički, ki imajo v svojem grbu žrebička, ne teleta in so ime Žrebički (ne telički!) določili z glasovanjem ob nastanku kluba leta 1980 navijači. Ime so izbrali po filmu in nadaljevanki Maverick ...prikaži več z Jamesom Garnerjem, ki je bil tudi en od ustanovnih članov. Raziščite in začnite pravilno uporabljati.