Šport > Košarka
2255 ogledov

Dončićeva poškodba je voda na čigav mlin?

dončić porzingis Reševalni pas/Twitter
Dallas Mavericks se bodo morali nekaj časa znajti brez njihovega prvega zvezdnika.

Slovenski košarkar Luka Dončića bo zaradi poškodbe desnega gležnja, ki jo je staknil v uvodni četrtini tekme z Miami Heat, odsoten vsaj dva tedna. Teksačani bodo več informacij o njegovem zdravstvenem stanju delili v sredo, ko bo jasno, kako se gleženj odziva na terapijo.

luka dončić Poškodba Šport Vprašanje, ali bo Dončić letos sploh še igral

Dončić bo po predvidevanjih izpustil najmanj štiri tekme, vprašanje pa je, če se bo do konca leta sploh še vrnil na parket.

Dallas v torek čaka gostovanju v Milwaukeeju, že v četrtek pa v American Airlines Center prihajajo Boston Celtics.

Dončić naj bi izpustil tudi gostovanji v Philadelphii in Torontu, po božičnih praznikih pa bi lahko z Dallasom na domačem parketu pričakal San Antonio Spurs. Več o tej temi bo znanega v prihodnjih dneh.

jalen brunson Kar v redu Šport Dončićev soigralec v kvizu o slovenskih mestih

Razpored tekem Dallas Mavericks:

Boston Celtics (18. december)
Philadelphia 76ers (20. december)
Toronto Raptors (22. december)
San Antonio Spurs (26. december)
Golden State Warriors (28. december)
Los Angeles Lakers (29. december)
Oklahoma City Thunder (31. december)
...

Trener Rick Carlisle bo moral v teh dneh nekoliko prilagoditi strategijo, saj je ostal brez prvega strelca, skakalca in podajalca moštva. Dallas se sicer ponaša z razmeroma dolgo klopjo, zato je ameriški strateg prepričan, da tudi v času Dončićeve odsotnosti telički ne bodo tako nebogljeni, kot se morda zdi na prvi pogled.

Luka Dončić Ups! Šport Tako so prestrašili Dončića pred tekmo

"Takšne poškodbe se dogajajo. Ko se to zgodi, je na vrsti naslednji košarkar v vrsti. V napadu bomo morali prilagoditi našo strategijo," je povedal Carlisle.

jalen brunson | Avtor: Epa Epa
Priložnost za dokazovanje bosta v času Dončićeve odsotnosti dobila Jalen Brunson, ki bo prevzel vlogo prvega organizatorja igre, in povratnik po poškodbi Delon Wright, nastalo vrzel pa bo pomagal zapolniti tudi J.J. Barea.

Brunson bo deležen levjega deleža Dončićeve minutaže, saj je bil tudi doslej prva menjava za slovenskega zvezdnika. Američan ni tako dober strelec kot Dončić, je pa zato soliden podajalec in skakalec.

Na treh od zadnjih petih tekem je dosegel 14 točk ali več, kar je velik napredek v primerjavi z njegovim siceršnjim povprečjem (7,9 točke). Proti Miamiju je v 34 minutah zbral 18 točk, sedem skokov in osem podaj.

Dončićeva poškodba je priložnost tudi za Kristapsa Porzingisa. Latvijec ima povprečje 16,9 točke in 8,9 skoka na tekmo, a je denimo že na tekmi z Miamijem prispeval 22 točk in kar 14 skokov, temu pa je dodal še dve blokadi.

kristaps porzingis | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.