Šport > Košarka
16027 ogledov

Takšna je narava Dončićeve poškodbe

Luka Dončić poškodba Reševalni pas/Twitter
Kmalu po koncu tekme med Dallasom in Miamijem so prišla prva poročila o resnosti Dončićeve poškodbe.

Slovenski ljubitelji košarke so z nestrpnostjo pričakovali obračun med Dallas Mavericks in Miami Heat, kjer naj bi se pomerila Luka Dončić in Goran Dragić. A je slednji že pred srečanjem odpadel zaradi poškodbe, njegov mlajši kolega pa je tekmo končal v drugi minuti.

Luka Dončić Šok! Šport Luka po minuti in pol poškodovan z igrišča

Ob prodoru pod koš si je Dončić namreč zvil desni gleženj in odšepal s parketa, na katerega se ni več vrnil. O njegovi poškodbi so poročali širom sveta, saj je Ljubljančan letos nizal odlične predstave.

"Ostali smo brez odličnega igralca, a ne vemo, za koliko časa. Osebno pričakujem, da prihodnjo tekmo proti Milwaukeeju (v noči na torek po slovenskem času, op. STA) ne bo igral. To je samo moje mnenje, ne obvestilo za javnost," je po tekmi dejal trener Dallasa Rick Carlisle.

Dodal je še, da je Dončić ob odhodu iz dvorane lahko obremenil gleženj in da je že opravil rentgenski pregled, ki pa ni pokazal hujše poškodbe.

Luka Dončić poškodba | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Nekaj ur po koncu obračuna je vedno dobro obveščeni NBA novinar Adrian Wojnarowski poročal, da je Dončić utrpel "zmeren" zvin gležnja in na svojem Twitter računu pripel poročilo kolega Tima MacMahona iz ESPN. Slednjemu so Dončićevi soigralci povedali, da je Slovenec med polčasom pod nadzorom fizioterapevtov telovadil na vodnem tekočem traku.

To je vsekakor dober znak, da ne gre za hud zvin oziroma poškodbo, ki bi Dončića za dlje časa oddaljila od igranja.

Dallas je trenutno na tretjem mestu v zahodni konferenci (17-8), pred njim sta le LA Lakers (23-3) in LA Clippers (20-8).

Kevin Knox Video Šport NBA zvezdnik s spektakularnim zabijanjem... Na svoj koš!
Komentarjev 1
  • Kmodri 19:50 15.december 2019.

    Tudi polbog ni neranljiv.

Sorodne novice