Šport > Košarka
6696 ogledov

K njemu hodi Dončić po nasvete

J.J. Barea Epa
Slovenski zvezdnik se še vedno uči.

Luka Dončić je v zgolj sezoni in četrt prepričal večino ljubiteljev NBA košarke. Minulo sezono je sklenil s prepričljivim naslovom za najboljšega novinca lige, v tej pa je svoje številke še izdatno izboljšal. Trenutno v povprečju dosega 30.4 točke, 9.9 skoka in 9.3 podaje na tekmo.

A še vedno se po nasvete zateka k izkušenejšim igralcem, predvsem k Portoričanu J.J. Barei, edinemu košarkarju, ki je v moštvu ostal od šampionske zasedbe Dallasa iz leta 2011 ter tudi tiste iz sezone 2015/16, ko se je Dallas nazadnje prebil v končnico.

"To je težko delo, sezona je dolga. Veliko se pogovarjava o tem, kako naj poskrbi za svoje telo, kako naj ostane pozitiven v trenutkih, ko stvari ne gredo po načrtih, gre za takšne majhne reči. Predvsem za psihično plat igre. A vsi vidimo, kako je Luka nekaj posebnega. Impresivno je, kar je storil doslej in kaj še lahko stori v prihodnosti," je svojo mentorsko vlogo za ESPN pojasnil 35-letni Barea. Ta je član Dallasa od leta 2006, od 2011 do 2014 je tri leta sicer nosil dres Minnesote.

"Izven parketa mi je resnično veliko pomagal. Rad se družim z njim," pa je o Portoričanu izjavil mladi slovenski zvezdnik. 

Njuno sodelovanje še kako prav pride tudi trenerju Ricku Carlislu: "J.J. je naš zadnji član generacije iz leta 2011. To je zelo pomembno za Dončića. V garderobi se fantje zavedajo, kakšne izkušnje si je skozi leta pridobil Barea. Vedo, da gre za košarkarja, ki ga ni nihče izbral na naboru in si je tako samo s trdim delom priboril minute na parketu, na koncu pa je postal član začetne peterke ekipe, ki je osvojila naslov. To je pravzaprav fenomenalen dosežek."

Oba košarkarja je ob prihodu Dončića v Dallas zbližalo tudi dejstvo, da govorita špansko; Barea kot Portoričan, Dončić pa je pred selitvijo čez lužo šest let prebil v Španiji pri madridskem Realu.

Komentarjev 1
  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 09:25 14.december 2019.

    Spet bo danes,Dončić,Kris,plin pa Greta.

Sorodne novice