Šport > Košarka
1437 ogledov

Dončić razbil Detroit: Spet trojni dvojček, spet rekordi

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
41 točk, 12 skokov in 11 podaj je na tekmi proti Detroitu dosegel Luka Dončić.

Na tekmi v Ciudad de Mexicu je dosegel osmi trojni dvojček v sezoni in 16. v karieri.

To je bil njegov drugi trojni dvojček z več kot 40 točkami, kar ni uspelo še nobenemu košarkarju pred 21. rojstnim dnem.

K zmagi je veliko pripomogel tudi Seth Curry, ki je s 30 točkami dosegel rekord sezone, z 20 točkami je bil zelo učinkovit tudi Kristaps Porzingis.

Dončić v uvodnih minutah še ni naravnal roke, zadel je le dva izmed prvih šestih prostih metov. Z devetimi zadetimi trojkami od enajstih je bil izjemno učinkovit pri za tri točke.

Ko je Ljubljančan na začetku druge tretjine sedel na klop, se je razigral Curry, ki je zadel tri trojke zapored.

Dobre štiri minute nato Dallas ni dosegel niti točke. Drummond in Griffin pa sta bila najzaslužnejša za delni izid 14:0, Detroit je povedel z 58:51.

Nekaj minut pred polčasom so se razmere na parketu povsem spremenile.

Pistonsi niso dosegli nobene točke, Dončić in Curry pa sta zrežirala serijo 14:0 za vodstvo Dallasa po prvem polčasu (58:65).

Nekaj manj kot tri minute pred koncem tretje četrtine odločil je trener poklical Dončića na klop. Košarkarji Detroita so zato imeli veliko lažje delo na parketu. Derrick Rose je zadel dve trojki, eno je dodal še Markieff Morris in z 11 zaporednimi točkami so Pistonsi zaključili tretjo četrtino in ujeli priključek (85:95).

Osem minut pred koncem tekme se je na parket vrnil Dončić in takoj met za tri točke.

Luka bi najbrž postavil rekord kariere, če ga Trener en bi poklical na kolop minuto in 39 sekund pred zadnjim piskom sirene. Gledalci so ga na klop pospremili s stoječimio ovacijami.

"Dončić nas je razbil. Dallas je odlična ekipa, Carlisle se je zares izkazal in imajo pravo kemijo. Zgrešili smo veliko odprtih metov, tudi v obrambi smo zatajili. Čaka nas temeljita analiza, saj se to ne sme več ponoviti," je bil slabe volje trener Detroita Dwane Casey.

Že pred tekmo pa je Luka Mehičane navdušil z nagovorom v španščini.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.