Šport > Košarka
28481 ogledov

Priznani novinar negiral izjavo Dončićeve mame

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Po besedah Mirjam Poterbin se Luka Dončić v tem koledarskem letu ne bo več vrnil na parket.

Mirjam Poterbin, mama Luke Dončića, je v televizijskem prenosu prireditve Športnik leta 2019 razkrila zanimivo podrobnost o zdravstvenem stanju njenega sina.

Dončić, ki okreva po poškodbi, katero je staknil na tekmi z Miamijem, se prireditve ni mogel udeležiti, zato je nagrado za drugo mesto - zmagal je kolesar Primož Roglič - v glasovanju za športnika leta sprejela njegova mama.

športnik leta Športnik leta Šport Slovenija = športna velesila! Niti NBA sezona iz sanj ni dovolj za laskavi naziv

Voditelj prireditve Saša Jerković jo je za uvod vprašal, kako je z Dončićevim gležnjem, Poterbinova pa je razkrila, da naj bi bila poškodba resnejša, kot so sprva predvidevali. "Danes je bilo še eno slikanje. Ugotovili so, da je malo težji zvin, ampak bo kmalu nazaj," je odvrnila. "Kmalu pomeni takoj po novem letu?" ji je podvprašanje zastavil voditelj. "Upajmo," mu je odgovorila.

Besede so odmevale tudi onkraj Atlantika, kjer jih je hitel negirati priznani športni novinar in eden najbolje obveščenih ljudi o dogajanju v Dallasu Brad Townsend"Povedali si mi, da navedbe iz Slovenije, ki se sklicujejo na izjavo njegove mame o 'še enem slikanju' in daljši odsotnosti, niso točne. Morda se je nekaj izgubilo v prevodu," je zapisal.

Ne glede na njegove trditve je izjava Poterbinove zelo jasna in nedvoumna. Po njenih informacijah se Dončić pred novim letom ne bo vrnil na parket, česar v Dallasu, kjer uradno velja, da poškodba ni hujše narave, doslej niso potrdili. 

Sicer ni jasno, ali Townsend zanika samo točnost same izjave ali namiguje, da Poterbinova teh besed ni izrekla, kar seveda ne drži, saj smo jih lahko slišali v neposrednem prenosu.

Kakorkoli, iz Dallasa so že pred tekmo z Milwaukee Bucks sporočili, da se Dončić dobro odziva na zdravljenje. Uradno je znano le, da v sredo ne bo zaigral na srečanju z Boston Celtics, nato pa naj bi iz kluba sporočili načrte za naprej.

Razpored tekem Dallas Mavericks:

Boston Celtics (18. december)
Philadelphia 76ers (20. december)
Toronto Raptors (22. december)
San Antonio Spurs (26. december)
Golden State Warriors (28. december)
Los Angeles Lakers (29. december)
Oklahoma City Thunder (31. december)

Luka Dončić poškodba Nove informacije Šport Tako poteka Dončićevo okrevanje

Komentarjev 12
  • ak 22:55 18.december 2019.

    Ohoho... Nekdo je povedal več, kot bi smel. Saj smo vsi, ki smo gledali tekmo, videli, kaj se je zgodilo in ni težko sešteti ena plus ena. Podobno je bilo z Zionom... Ko se je poškodoval, so tudi rekli par ...prikaži več tednov ali en mesec... Kot se je nazadnje izkazalo, traja in bo še trajalo nekoliko dlje (kar je dobro, da se čim bolj pozdravi). Upajmo, da bo pri Luki trajalo manj časa, naj se pa le popolnoma pozdravi, ker ga bo v nasprotnem primeru ta poškodba preganjala skozi celotno kariero...

  • Solton 15:50 18.december 2019.

    dončička odstrani se , nisi zanimiva...

  • Solton 15:49 18.december 2019.

    dej dočička pejt v penzijo, k si že dosadna do amena...