Šport > Košarka
81 ogledov

LA Lakers doživeli šele četrti poraz v sezoni

lebron james Epa
Los Angeles Lakers imajo po 28 tekmah enak izkupiček kot Milwaukee Bucks (24-4).

Košarkarji Los Angeles Lakers so pri Indiani Pacers doživeli četrti poraz v sezoni, na gostovanju pa prvega po 14 zmagah. Indiana je zmagala tesno s 105:102. LeBron James, ki je zgrešil met za tri točke 11 sekund pred koncem, je dosegel 20 točk ter po devet skokov in podaj.

Na izenačeni tekmi je James ob koncu imel met za zmago Lakersov, a zgrešil, žoga je pripadla domačim, Domantas Sabonis je zadel enega od dveh prostih metov in zmaga je ostala doma. Sabonis je na koncu zbral 26 točk in deset skokov.

Dvajset točk je za goste prispeval tudi Dwight Howard.

"Vedeli smo, da ko bomo udarili, bodo oni nazaj. Držali smo skupaj," je po četrti zaporedni zmagi Indiane povedal Sabonis.

So pa do nove zmage prišli mestni tekmeci Lakersev, košarkarji LA Clippers, ki so doma s 120:99 premagali Phoenix Suns. Paul George je k zmagi prispeval 24 točk, Kawhi Leonard in Lou Williams pa vsak po 20.

Ekipa Atlanta Hawks je sicer izgubila na gostovanju pri New York Knicks s 120:143, vseeno pa je bil prvo ime obračuna Trae Young, ki je za Atlanto dosegel 42 točk, osem podaj in štiri skoke. Pri New Yorku je bil s 27 točkami najbolj razpoložen RJ Barrett.

Ekipe slovenskih košarkarjev bodo na delu ponovno v noči na četrtek, Miami Heat Gorana Dragića bo gostoval pri Philadelphii 76ers, Dallas Mavericks Luke Dončića bo gostil Boston Celtics, Denver Nuggets Vlatka Čančarja pa Orlando Magic. Zaradi poškodbe najverjetneje tako Dragić kot Dončić ne bosta stopila na parket.

luka dončić mirjam poterbin Takojšen odziv Šport Priznani novinar negiral izjavo Dončićeve mame

Liga NBA, izidi:

Charlotte Hornets - Sacramento Kings 110:102
Indiana Pacers - Los Angeles Lakers 105:102
New York Knicks - Atlanta Hawks 143:120
New Orleans Pelicans - Brooklyn Nets 101:108 (podaljšek)
Utah Jazz - Orlando Magic 109:102
LA Clippers - Phoenix Suns 120:99

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.