Šport > Košarka
83 ogledov

Tekme brez Slovencev

dallas porzingis Reševalni pas/Twitter
V noči na četrtek so bili na delu vsi trije "slovenski klubi" v ligi NBA.

Ekipa Dallas Mavericks je v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma izgubila z moštvom Boston Celtics s 103:109, poškodovani zvezdnik gostiteljev Luka Dončić je bodril soigralce v obleki s klopi.

Je pa Miami Heat v gosteh s 108:104 ugnal Philadelphio 76ers. Na tej tekmi nekdanji slovenski kapetan Goran Dragić ni igral.

Tudi tretji Slovenec v NBA Vlatko Čančar ni dobil priložnosti za igro v dresu Denver Nuggets, ki so doma Orlando Magic odpravili s 113:104.

Boston je trenutno drugouvrščena ekipa vzhodne konference, v Dallasu pa ni igral v popolni postavi, tako kot domačim Dončić sta tudi njemu manjkala ključna igralca, Gordon Hayward (poškodba gležnja) in Marcus Smart (infekcija očesa). A gosti so našli igralce, ki so manjkajoča člena nadomestili, trojka Kemba Walker, Jaylen Brown in Jayson Tatum je skupno dosegla 82 točk, z 32 točkami je bil najučinkovitejši Walker.

Pri domačih jih je Kristaps Porzingis dosegel 23, Seth Curry pa 20 točk. Dallasu se je še kako poznala odsotnost slovenskega zvezdnika, v tretji četrtini, v kateri je v letošnji sezoni ponavadi strl tekmece, so dosegli le 18 točk, najmanj v sezoni. Za svojim povprečjem števila košev v sezoni so zaostali kar za 15 točk, čeprav so v zadnji četrtini dosegli nekaj trojk.

Domači trener Rick Carlisle je po tekmi dejal, da Dončić dobro okreva, da bo z njimi potoval v Philadelphio in Toronto, da pa še ne ve, ali bo na teh dveh tekmah tudi zaigral.

Nov podvig je uspel Miamiju, ki je postal prvi klub, ki je v novi sezoni zmagal v Philadelphii, kjer so domači prej dobili vseh 14 tekem. Tekma se je odločala v zadnjih sekundah, domači so imeli štiri sekunde pred zvokom sirene priložnost za zmago, vendar je Al Horford zgrešil met za tri točke. Gosti so v zadnji četrtini po dveh trojkah Duncana Robinsona vodili že za 14 točk, na koncu pa z nekaj sreče le prišli do zmage, za katero je največ točk, 26, prispeval Kendrick Nunn.

Zaradi zmage Bostona je Miami ostal na tretjem mestu lestvice vzhoda, zmagal pa je tudi njegov najbližji zasledovalec Toronto. Uspešen je bil v Detroitu, izkazala pa sta se predvsem Pascal Siakam, dosegel je 26 točk, in Serge Ibaka, ki je 25 točkam dodal 13 skokov.

Podaljšek je odločil tekmo v Washingtonu, kjer se je zmage veselil Chicago. Domači so imeli v zadnjem napadu dva meta za zmago, toda niso bili natančni, tako da so ostali praznih rok. Za zmago bikov je bil z 31 točkami najzaslužnejši Finec Lauri Markkanen.

Z Dallasom se je na četrtem mestu lestvice zahodne konference spet izenačil Čančarjev Denver, že osmič v nizu je v medsebojnih tekmah premagal Orlando. V tretji četrtini je še zaostajal s 50:69, nato pa z delnim izidom 24:0 prišel v vodstvo, ki ga ni več izpustil iz rok. V tem obdobju sta blestela Jamal Murray, od svojih 33 točk jih je v tretji četrtini dosegel 13, še dve več je v tem delu prispeval Paul Millsap.

Tudi v Memphisu je prišlo do velikega preobrata. Oklahoma je v tretji četrtini tam že zastajala za 24 točk (65:89), a do konca naredila preobrat. Do zmage je prišla v zadnji minuti, v njo sta ekipi vstopili izenačeni. Odločilne proste meta, s katerima je potrdil zmago, je zadel Dennis Scroder, z 31 točkami tudi najučinkovitejši igralec tekme.

Dramatična je bila tudi tekma v Clevelandu, kjer je kljub odličnemu Terryju Rozierju, dosegel je 35 točk, padla ekipa Charlotte Hornetsov. Prav Rozier pa je bil tudi tragični junak, saj je tri sekunde pred koncem pri zaostanku dveh točk zgrešil trojko.

Po 13 zaporednih porazih je končno zmagal New Orleans, v gosteh je bil boljši od Minnesote. Brandon Ingram je k zmagi prispeval 34 točk.

Liga NBA, izidi:

Cleveland Cavaliers - Charlotte Hornets 100:98
Detroit Pistons - Toronto Raptors 99:112
Washington Wizards - Chicago Bulls 109:110 (podaljšek)
Philadelphia 76ers - Miami Heat 104:108
(Goran Dragić ni igral za Miami)
Minnesota Timberwolves - New Orleans Pelicans 99:107
Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies 126:122
Denver Nuggets - Orlando Magic 113:104
(Vlatko Čančar ni igral za Denver)
Dallas Mavericks - Boston Celtics 103:109
(Luka Dončić ni igral za Dallas)
Portland Trail Blazers - Golden State Warriors 122:112

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice