Dortmund "zašvical" proti četrtoligašu

Foto: EPA
Foto: EPA
Borussia Dortmund je imela veliko težav s četrtoligašem Wilhelmshavnom, prek katerega se ji je vseeno uspelo uvrstiti v drugi krog nemškega pokala (3:0).
Oglej si celoten članek

Pokalni prvaki iz leta 2012 so v Wilhelmshavnu prevladovali skozi celotno tekmo, ampak jim obramba domačega kluba skupaj z vratarjem Aaronom Sieglom nikakor ni dopustila zadetka. Šele v 71. minuti je mrežo načel Kevin Grosskreutz, nato pa je sedem minut kasneje gostujoče privržence pomiril rezervist Marvin Ducksch.

Poljski napadalec Robert Lewandowski, čigar spor z vodstvom kluba je celo poletje polnil stolpce nemških časopisov, je s svojim prvim golom v novi sezoni zabil zadnji gol na tekmi tik pred iztekom rednega dela.

Ostali prvoligaši so napredovali brez večjih težav – Bayer Leverkusen je povozil Lippstadt 08 s 6:1, po dva gola pa sta zabila Sidney Sam in Stefan KiesslingHoffenheim je s še višjo razliko odpravil Aumund-Vegesack (9:0), Mainz 05 pa je šele z golom v 87. minuti Erica Maxima Choupa-Motinga z 2:1 izločil Fortuno Köln.

Branilec naslova Bayern bo v ponedeljek igral s četrtoligašem BSV Rehdenom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.