Šport > Nogomet
20 ogledov

Dortmund "zašvical" proti četrtoligašu

Klopp Hummels Borussia Dortmund pokal Telekom Cup EPA
Borussia Dortmund je imela veliko težav s četrtoligašem Wilhelmshavnom, prek katerega se ji je vseeno uspelo uvrstiti v drugi krog nemškega pokala (3:0).

Pokalni prvaki iz leta 2012 so v Wilhelmshavnu prevladovali skozi celotno tekmo, ampak jim obramba domačega kluba skupaj z vratarjem Aaronom Sieglom nikakor ni dopustila zadetka. Šele v 71. minuti je mrežo načel Kevin Grosskreutz, nato pa je sedem minut kasneje gostujoče privržence pomiril rezervist Marvin Ducksch.

Poljski napadalec Robert Lewandowski, čigar spor z vodstvom kluba je celo poletje polnil stolpce nemških časopisov, je s svojim prvim golom v novi sezoni zabil zadnji gol na tekmi tik pred iztekom rednega dela.

Ostali prvoligaši so napredovali brez večjih težav – Bayer Leverkusen je povozil Lippstadt 08 s 6:1, po dva gola pa sta zabila Sidney Sam in Stefan KiesslingHoffenheim je s še višjo razliko odpravil Aumund-Vegesack (9:0), Mainz 05 pa je šele z golom v 87. minuti Erica Maxima Choupa-Motinga z 2:1 izločil Fortuno Köln.

Branilec naslova Bayern bo v ponedeljek igral s četrtoligašem BSV Rehdenom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.