Dostojen odpor Ljubičića

Foto: Reuters Andy Murray Foto: Reuters Ivan Ljubičić Foto: Reuters andy murray, wimbledon Foto: Reuters Kim Sears wimbledon Foto: Reuters Marija Šarapova Foto: Reuters Laura Robson Foto: Reuters Andy Roddick Foto: Reuters Feliciano Lopez Foto: Reuters Feliciano Lopez Foto: Reuters Brooklyn Decker partnerka Andyja Roddicka Foto: Reuters Tsvetana Pironkova Foto: Reuters Tsvetana Pironkova Foto: Reuters Marion Bartoli Foto: Reuters Yanina Wickmayer Foto: Reuters Caroline Wozniacki
Prestavljen četrtkov dvoboj drugega kola med Rusinjo Marijo Šarapovo in mlado Britanko Lauro Robson je v petek dobil epilog. Z 2:0 v nizih je slavila Vujačićeva zaročenka.
Oglej si celoten članek

Šarapova dvoboja sicer ni začela najbolje, saj je hitro zaostajala že z 1:4. Rusinja, ki jo je na tribunah spodbujal tudi slovenski košarkar in zaročenec Saša Vujačić, se je vrnila v igro in dobila prvi niz po podaljšani igri (7:4). V drugem nizu je 24-letna ruska lepotička nadaljevala svoj pohod vse do izida 5:1, ko je znova bolje začela igrati domačinka, ki je imela bučno podporo domačih navijačev. Na krilih britanske množice je dobila dve igri za 3:5, Masha, kakor tudi pravijo Rusinji, pa je v drugo le uspela odservirati za uvrstitev v 3. kolo prestižnega wimbledonskega turnirja. Nekoliko slabše pa je v petek v tretjem kolu Wimbledona šlo Šarapovini rojakinji Veri Zvonarjovi, sicer lanski finalistki. Ta je gladko, z 2:6 in 3:6 klonila proti razpoloženi Tsvetani Pironkovi. V ponovitvi lanskega polfinala je 23-letna Bolgarka prikazala odlično predstavo. Z le petimi nevsiljenimi napakami je drugo nosilko londonskega turnirja izločila po vsega uri in 17 minut.

Danka Caroline Wozniacki, ki je številka 1 lestvice WTA, a se še naprej poteguje za svoj prvi grand slam, se je ekspresno prebila prek drugega kola. Po vsega 66 minutah je s 6:1 in 6:3 premagala Francozinjo Virgine Razzano. Nekoliko presenetljiv je izpad Rusinje Svetlane Kuznjecove, ki je po treh nizih boja premoč morala priznati Belgijki Yanini Wickmayer.

Dostojen odpor Ljubičića

Ivan Ljubičić je v dvoboj tretjega kola proti domačinu Andyju Murrayju vstopil odločno - prvi je prišel do "brejka" v sedmi igri prvega niza. Prav po Hrvatovem odvzemu servisa pa se je prebudil Škot, ki je dobil naslednje tri igre in v žep pospravil prvi niz (6:4). V drugem nizu je Ljubo nadaljeval z dobro igro in že v uvodni igri prišel do odločilnega brejka prednosti, s katerim si je zagotovil izenačenje na 1:1 v nizih. Tretji niz bi lahko opisali kot enosmerni promet v korist Murraya (6:1). Murray je v četrtem nizu že serviral za končno zmago pri izidu 5:4, toda Ljubičić se je z brejkom vrnil v igro in izsilil podaljšano igro, v kateri pa ni zmogel izsiliti petega niza (7:4).

Slovo osmega nosilca Andyja Roddicka

Feliciano Lopez je z atomskim tenisom izločil v Wimbledonu vedno dobro razpoloženega Američana Andyja Roddicka. Čeprav trikratni finalist najprestižnejšega turnirja na svetu ni igral slabo, je na koncu moral priznati premoč Špancu, ki je slavil kar s 3:0 v zmagah (7:6, 7:6, 6:4). "To je zagotovo velika zmaga zame. Še nikoli nisem premagal Andyja. Po sedmih porazih mi je to vendarle uspelo. In premagati Roddicka v Wimbledonu je čudovito," je takoj po dvoboju povedal levičar Lopez, ki je na dvoboju napravil le osem nevsiljenih napak, v statistiko pa vpisal kar 57 t. i. "winnerjev". Roddick je sicer Lopeza nazadnje premagal pred dvema tednoma, ko jo na travi v Queen'su slavil tesno zmago z 2:1 v nizih. Maščevanje je sladko, pravi Lopez.

Wimbledon, ženske, 2. kolo:

Marija Šarapova (Rus/5) : Laura Robson (VB) 7:6 (4), 6:3
Caroline Wozniacki (Dan/1)
: Virginie Razzano (Fra) 6:1, 6:3
Marion Bartoli (Fra/9) : Lourdes Dominguez Lino (Špa) 4:6, 7:5, 6:2
Shuai Peng (Kit/20) : Elena Baltacha (VB) 4:6, 6:2, 7:5

Wimbledon, ženske, 3. kolo:

Nadja Petrova (Rus) : Katerina Bondarenko (Ukr) 6:3, 6:2
Yanina Wickmayer (Bel/19) : Svetlana Kuznjecova (Rus/12) 4:6, 6:3, 6:4
Venus Williams (ZDA/23) : Maria Jose Martinez Sanchez (Špa) 6:0, 6:2
Tsvetana Pironkova (Bol/32) : Vera Zvonarjova (Rus/2) 6:2, 6:3
Ksenia Pervak (Rus) : Andrea Petkovic (Nem/11) 6:4, 7:6 (2)
Petra Kvitova (Češ/8) : Roberta Vinci (Ita/29) 6:3, 6:3

Wimbledon, moški, 2. kolo:

David Ferrer (Špa/7) : Ryan Harrison (ZDA) 6:7, 6:1, 4:6, 6:3, 6:2
Bernard Tomić (Aus) : Igor Andrejev (Rus) 4:6, 5:7, 6:3, 6:4, 6:1
Jurgen Melzer (Avt/11) : Dmitri Tursunov (Rus) 6:3, 2:6, 7:6 (5), 7:6 (1)

Wimbledon, 3. kolo, moški:

Andy Roddick (Zda/8) : Feliciano Lopez (Špa) 6:7, 6:7, 4:6
Richard Gasquet (Fra/17) : Simone Bolelli (Ita) 6:3, 6:2, 6:4
Andy Murray (VB/4)
: Ivan Ljubičić (Hrv) 6:4, 4:6, 6:1, 7:6 (4)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.