"Dragi Božiček, ali lahko dobim nove zobe"

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Hokejisti Los Angelesa so doma izgubili proti San Joseju s 3:5. Nesrečen dan je doživel tudi legendarni Jaromir Jagr.
Oglej si celoten članek

Kralji iz Los Angelesa so vodili po dveh tretjinah s 3:2, potem ko je ob dvakratnem strelcu Tylerju Toffoliju zadel še Trevor Lewis. V zadnji tretjini pa Joe Pavelski z zaporednima goloma najprej Morske pse povedel v vodstvo s 4:3, končni izid pa je s strelom v prazno mrežo postavil Brent Burns, ki je prav tako zbral dva zadetka in podajo. Anže Kopitar se tokrat ni vpisal v strelsko statistiko. Kljub porazu Los Angeles ostaja vodilna ekipa pacifiške skupine s šestimi točkami pred San Josejem, ki je s 13 zmagami v gosteh v tem pogledu vodilni v ligi.

"Mislim, da smo bili preveč na petah in ne na prstih. Dobili smo še nekaj kazni, kar je tekmecem omogočilo igro z igralcem več. V tej pa je bil San Jose vedno dober. Tako smo se v bistvu sami sebe ustrelili v stopalo," je po porazu za lakingsinsider.com povedal Lewis.

Na drugih tekmah je Boston doma izgubil proti St. Louisu z 0:2, pri čemer je vratar gostov Jake Allen po 32 obrambah prišel do svojega petega "shutouta" v karieri, New York Rangers so po podaljšku s 3:2 odpravili Anaheim, odločilni gol je dosegel Mats Zuccarello v tretji minuti dodatka, New Jersey pa je v gosteh s 4:3 porazil Detroit.

Vancouver je z 2:1 v gosteh premagal Tampo Bay, Florida pa je doma z 2:1 po kazenskih strelih ugnala Ottawo. Tekmo je na svoj način zaznamoval domači zvezdnik Jaromir Jagr. Ta je prispeval podajo, preden je že sredi prve tretjine moral z ledu. Alex Chiasson ga je namreč nenamerno s palico zadel v obraz in mu izbil štiri zobe. Češki veteran je kmalu po tem objavil svojo "brezzobo" fotografijo na spletu in ob njej zapisal: "Dragi Božiček, ali lahko za božič dobim nove zobe :) Težko bo dobro jesti, ampak se vsaj ne bom zredil :)))."

Minnesota je z 2:1 odpravila Montreal, ki je izgubil že petič zaporedoma, vodilna ekipa lige Dallas pa je s 4:0 nadigrala branilca naslova Chicago. Antti Niemi je prišel do svojega tretjega "shutouta" sezone, nekdanji član Chicaga Patrick Sharp pa je proti nekdanjim soigralcem dosegel gol in podajo. "Hokej je igra z visoko intenzivnostjo, zato je težko igrati proti svojim prijateljem," je po tekmi povedal Sharp, ki je v Chicagu igral deset let in z njim osvojil tri Stanleyjeve pokale.

Calgary je s 4:1 porazil Winnipeg, pri čemer je Johnny Gaudreau dosegel svoj drugi "hat-trick" sezone, Arizona pa je s 3:2 ugnala Toronto. Kapetan domačih Shane Doan je dosegel dva zadetka - oba v razmaku 14 sekund v prvi tretjini - in podajo.

S 54 točkami je najboljša ekipa lige Dallas, na zahodu mu je najbližje St. Louis, ki ima osem točk manj, tretji pa je Chicago s še dvema točkama zaostanka več. V vzhodnem delu lige prednjači Washington z 52 točkami, New York Rangers jih imajo 44, New York Islanders pa točko manj. Los Angeles je z 42 točkami četrti v zahodni konferenci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.