Šport
51 ogledov

"Dragi Božiček, ali lahko dobim nove zobe"

Jaromir Jagr Reševalni pas/Twitter
Hokejisti Los Angelesa so doma izgubili proti San Joseju s 3:5. Nesrečen dan je doživel tudi legendarni Jaromir Jagr.

Kralji iz Los Angelesa so vodili po dveh tretjinah s 3:2, potem ko je ob dvakratnem strelcu Tylerju Toffoliju zadel še Trevor Lewis. V zadnji tretjini pa Joe Pavelski z zaporednima goloma najprej Morske pse povedel v vodstvo s 4:3, končni izid pa je s strelom v prazno mrežo postavil Brent Burns, ki je prav tako zbral dva zadetka in podajo. Anže Kopitar se tokrat ni vpisal v strelsko statistiko. Kljub porazu Los Angeles ostaja vodilna ekipa pacifiške skupine s šestimi točkami pred San Josejem, ki je s 13 zmagami v gosteh v tem pogledu vodilni v ligi.

"Mislim, da smo bili preveč na petah in ne na prstih. Dobili smo še nekaj kazni, kar je tekmecem omogočilo igro z igralcem več. V tej pa je bil San Jose vedno dober. Tako smo se v bistvu sami sebe ustrelili v stopalo," je po porazu za lakingsinsider.com povedal Lewis.

Na drugih tekmah je Boston doma izgubil proti St. Louisu z 0:2, pri čemer je vratar gostov Jake Allen po 32 obrambah prišel do svojega petega "shutouta" v karieri, New York Rangers so po podaljšku s 3:2 odpravili Anaheim, odločilni gol je dosegel Mats Zuccarello v tretji minuti dodatka, New Jersey pa je v gosteh s 4:3 porazil Detroit.

Vancouver je z 2:1 v gosteh premagal Tampo Bay, Florida pa je doma z 2:1 po kazenskih strelih ugnala Ottawo. Tekmo je na svoj način zaznamoval domači zvezdnik Jaromir Jagr. Ta je prispeval podajo, preden je že sredi prve tretjine moral z ledu. Alex Chiasson ga je namreč nenamerno s palico zadel v obraz in mu izbil štiri zobe. Češki veteran je kmalu po tem objavil svojo "brezzobo" fotografijo na spletu in ob njej zapisal: "Dragi Božiček, ali lahko za božič dobim nove zobe :) Težko bo dobro jesti, ampak se vsaj ne bom zredil :)))."

Minnesota je z 2:1 odpravila Montreal, ki je izgubil že petič zaporedoma, vodilna ekipa lige Dallas pa je s 4:0 nadigrala branilca naslova Chicago. Antti Niemi je prišel do svojega tretjega "shutouta" sezone, nekdanji član Chicaga Patrick Sharp pa je proti nekdanjim soigralcem dosegel gol in podajo. "Hokej je igra z visoko intenzivnostjo, zato je težko igrati proti svojim prijateljem," je po tekmi povedal Sharp, ki je v Chicagu igral deset let in z njim osvojil tri Stanleyjeve pokale.

Calgary je s 4:1 porazil Winnipeg, pri čemer je Johnny Gaudreau dosegel svoj drugi "hat-trick" sezone, Arizona pa je s 3:2 ugnala Toronto. Kapetan domačih Shane Doan je dosegel dva zadetka - oba v razmaku 14 sekund v prvi tretjini - in podajo.

S 54 točkami je najboljša ekipa lige Dallas, na zahodu mu je najbližje St. Louis, ki ima osem točk manj, tretji pa je Chicago s še dvema točkama zaostanka več. V vzhodnem delu lige prednjači Washington z 52 točkami, New York Rangers jih imajo 44, New York Islanders pa točko manj. Los Angeles je z 42 točkami četrti v zahodni konferenci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.