Dragić 23 točk v 4. četrtini!

Foto: Žurnal24 Goran Dragic Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Goran Dragic Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Goran Dragić je bil deležen kar nekaj čestitk soigralcev. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Goran Dragic Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Goran Dragic Foto: Žurnal24
Phoenix Suns so le še zmago oddaljeni od uvrstitve v finale zahodne konference, po tem ko so v petek zvečer na krilih neustavljivega Gorana Dragića odpihnili San Antonio Spurs.
Oglej si celoten članek

Ne vem, koliko igralcev v zgodovini lige, je že imelo tako zadnjo četrtino. Res izjemno. Sem neverjetno ponosen nanj.
Nash o Dragiću

"Mislim, da lahko mirno rečem, da je bila to najboljša četrta četrtina v zgodovini končnic", je po tekmi povedal Grant Hill, igralec sonc, pri tem pa ni mislil na celotno ekipo, ampak na predstavo "The Dragona", kot našega reprezentanta kličejo onkraj luže. Goran Dragić je 23 od svojih 26 točk dosegel v zadnji četrtini, iz igre je zadel devet od enajstih metov, od tega štiri trojke (iz štirih poizkusov).


"Goran Dragić? Goran Dragić?" se je še nekaj ur po tekmi slišalo iz ust šokiranih navijačev San Antonia. "On je moje skrivno orožje," je na tiskovki samozavestno zatrjeval trener Phoenixa Alvin Gentry ter nekoliko v šali dodal: "Še sam ne vem iz kje se je vzel." Kaj pa na vse skupaj pravi Goran: "Med polčasom mi je trener Gentry dejal, da moram biti bolj agresiven in moram več poizkušati, ko sem se vrnil na parket, sem samo poslušal njegov nasvet."

Športni direktor Sunsov, Steve Kerr, je dal Dragiću naslednji kompliment: "Ne spomnim se drugega kot Michael Jordana, ki bi dal na tekmi končnice pod takim pritiskom, toliko točk v zadnji četrtini. To je noro!"

Dragić je s tem seveda postavil svoj rekord v končnici, 26 točk, 3 skoke, 2 asistenci, ukradeno žogo in blokado pa je dosegel v vsega 17 minutah. Kaj bi se zgodilo, če bi Goran igral od začetka si lahko zgolj predstavljamo.

Nasprotno od našega košarkarja, 21 od svojih 38 točk je LeBron James dosegel v prvi četrini obračuna med Boston Celtics in Cleveland Cavaliers. Slavili so slednji, ki so Bostonu prizadejali najvišji poraz v končnici ter povedli z 2:1 v zmagah.

Liga NBA, končnica, 2. kolo:

Boston Celtics : Cleveland Cavaliers 95:124 /1:2/
Garnett 19, Rondo 18; James 38, Jamison 20 in 12 sk, West 14

San Antonio Spurs : Phoenix Suns 96:110 /0:3/
Ginobili 27, Duncan 15 in 13 sk; Richardson 21, Hill 18
Goran Dragić 26 točk, 1 blokada, 1 ukradena žoga, 2 asistenci in 3 skoki v 17 minutah


*v poševnicah je izid v zmagah

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.