Dragić blestel proti prvakom, nato so ga pozabili na klopi

Foto: Profimedia goran dragić
Dvoboj dveh najboljših ekip Vzhoda se je končal z zmago Toronta s 107:103.
Oglej si celoten članek

Aktualni prvak lige Toronto se je pomeril z Miamijem, šlo je za dvoboj druge in četrte ekipe vzhodne konference. Kanadčani so prevladovali, sredi tretje četrtine pa vodili z 68:51. A nato je na sceno stopil nekdanji kapetan slovenske reprezentance. Goran Dragić je v prvem polčasu dosegel 5 točk, do konca dvoboja pa jih je nato v svojo statistiko vpisal še 20 in bil najzaslužnejši za preobrat.

Med drugim je Gogi v zadnjih desetinkah tretjega dela igre zadel težek met za 79:84, nato pa je v zadnji četrtini s trojko Miami celo popeljal v vodstvo s 87:84.

Kasneje je asistiral še pri uspešnem metu za tri točke Kellyja Olynyka za 92:89. A tu se ga je Erik Spoelstra odločil povleči na klop, Dragić je namreč odigral skoraj celotno tretjo in prvih pet minut zadnje četrtine. Njegovo odsotnost je Toronto znal izkoristiti in z delnim izidom 9:0 povedel za šest točk.

Po mnenju številnih navijačev je Dragić nato prepozno znova vstopil v igro, do konca sta bili še slabi dve minuti, na semaforju pa vodstvo Raptors s 100:96. Enainštirideset sekund pred zadnjim piskom sirene je nato slovenski veteran prodrl pod koš in ob prekršku zadel za 101:102, a nato na žalost zgrešil dodatni prosti met, ki bi prinesel izenačenje. Pred tem je Dragić proste mete metal 4/4.

Naslednji napad Toronta je bil neuspešen, Miami pa je imel tako priložnost povesti, a Jimmy Butler ni uspel prijeti žoge po Dragićevi podaji. Na drugi strani je Marc Gasol zadel en prosti met, Vročica pa je tako še vedno imela vse v svojih rokah. Vendar so prvaki tokrat presekali Butlerjevo podajo do Dragića, ki je moral storiti prekršek nad Pascalom Siakomom, ki je bil natančen dvakrat za 105:101. Dragić je še odgovoril s košem, a je nato končni izid še z dvema uspešnima prostima metoma postavil OG Anunoby.

Dragić je bil s 25 točkami prvi strelec Miamija, k temu je dodal še po pet skokov in asistenc, dve ukradeni žogi in blokado. Butler in Jae Crowder sta zbrala 16 točk, pri Torontu je osebni rekord kariere s 36 točkami postavil Fred VanVleet, 22 jih je k zmagi dodal Siakam.

Tako so Dragićevo predstavo v drugem polčasu spremljali navijači:

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.