Dragić česa takšnega ni videl še nikoli

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Slovenski košarkar je ključno pripomogel k zmagi Miami Heat (94:87), ki so v seriji s Toronto Raptors izid v zmagah poravnali na 2:2.
Oglej si celoten članek

Miami Heat so na četrti tekmi polfinala vzhodne konference premagali Toronto Raptors (94:87). Košarkarjem vročice tokrat ni steklo v napadu, saj so imeli le 45-odstotni met iz igre (36-80), za nameček pa so zadeli le enega od 15 poskusov za tri točke (7%).

Neučinkovitost v napadu so kompenzirali z dobro obrambo, ki jim je na koncu prinesla podaljšek in zmago, s katero ostajajo v igri za uvrstitev v finale vzhodne konference. ''Žoga ni hotela skozi obroč. Ponavadi mečemo bolje. Takšne tekme se dogajajo, toda z dobro organizirano obrambo lahko zmagaš tudi na takšnih obračunih,'' je povedal Dragić, ki je prispeval 15 točk.

Slovenski reprezentant se je izkazal v zaključku srečanja, ko je dobrih dvajset sekund pred koncem prispeval pomembne tri točke in razliko povečal na pet. Ekipi sta bili na dosedanjih štirih tekmah tako izenačeni, da je odločitev o zmagovalcu kar trikrat padla v podaljšku.

''Vse štiri tekme, ki smo jih odigrali, so bile zelo izenačene ali pa so šle v podaljšek. Mislim, da smo bili tokrat boljši. Ob polčasu smo vodili za sedem, osem točk. Vrnili smo se nekoliko utrujeni in z nekaj uspešnimi napadi so prevzeli vodstvo. Nismo sklonili glav. Tekmovali smo in izsilili podaljšek,'' je povedal Dragić, ki je znova dobil udarec v glavo, potem ko je na drugi tekmi zaradi komolca DeMarja DeRozana dobil osem šivov.
''Počutim se, ko da imam magnet. Žoga je priletela kot krogla. Na srečo me je zadela bolj v levo stran obraza. Če bi me v desno, bi mi popokali vsi šivi. Dokler zmagujemo, je vse v redu,'' je povedal 30-letnik in dodal, da si ne želi igrati z masko. ''Nosil sem jo, ko sem zlomil nos, vendar ni zabavno.''

Pri Miamiju je bil znova najbolje razpoložen Dwayne Wade, ki je dosegel 30 točk. Ameriški zvezdnik je z ukradeno žogo nekaj sekund pred koncem zapečatil usodo Toronta. ''Ko ga gledaš tako pogosto, je to nekaj običajnega. Na zadnjih dveh tekmah je bil neustavljiv. On je pač D-Wade. Izjemen je. Ko zadeva v ključnih trenutkih, je za nas veliko lažje,'' je dejal Dragić.

Wade je v podaljšku poskrbel za najbolj nenavaden trenutek srečanja, ko je žoga po njegovem poskusu polaganja obstala na obroču. ''Še nikoli v življenju nisem videl česa takšnega. Žoga se je preprosto ustavila na obroču. Če bi nekdo odprl vrata arene, bi šla skozi,'' je zaključil slovenski košarkar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 16:47 10. Maj 2016.

    Globok poklon, lep dosežek. Ampak gledanost žal ni konkurenčna, pa tudi mene priznam, ravno ne gane. Vseeno pa kapo dol.

  • 16:36 10. Maj 2016.

    Slovenski plavalec se je na evropskem prvenstvu invalidov na Portugalskem ovenčal s srebrom na 100 metrov prosto.

  • 15:53 10. Maj 2016.

    Kdo je pred kratkim dobil medaljo, šahisti ali balinarji?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.