Šport > Košarka
19 ogledov

Dragić česa takšnega ni videl še nikoli

goran dragić Youtube
Slovenski košarkar je ključno pripomogel k zmagi Miami Heat (94:87), ki so v seriji s Toronto Raptors izid v zmagah poravnali na 2:2.

Miami Heat so na četrti tekmi polfinala vzhodne konference premagali Toronto Raptors (94:87). Košarkarjem vročice tokrat ni steklo v napadu, saj so imeli le 45-odstotni met iz igre (36-80), za nameček pa so zadeli le enega od 15 poskusov za tri točke (7%).

Neučinkovitost v napadu so kompenzirali z dobro obrambo, ki jim je na koncu prinesla podaljšek in zmago, s katero ostajajo v igri za uvrstitev v finale vzhodne konference. ''Žoga ni hotela skozi obroč. Ponavadi mečemo bolje. Takšne tekme se dogajajo, toda z dobro organizirano obrambo lahko zmagaš tudi na takšnih obračunih,'' je povedal Dragić, ki je prispeval 15 točk.

Slovenski reprezentant se je izkazal v zaključku srečanja, ko je dobrih dvajset sekund pred koncem prispeval pomembne tri točke in razliko povečal na pet. Ekipi sta bili na dosedanjih štirih tekmah tako izenačeni, da je odločitev o zmagovalcu kar trikrat padla v podaljšku.

''Vse štiri tekme, ki smo jih odigrali, so bile zelo izenačene ali pa so šle v podaljšek. Mislim, da smo bili tokrat boljši. Ob polčasu smo vodili za sedem, osem točk. Vrnili smo se nekoliko utrujeni in z nekaj uspešnimi napadi so prevzeli vodstvo. Nismo sklonili glav. Tekmovali smo in izsilili podaljšek,'' je povedal Dragić, ki je znova dobil udarec v glavo, potem ko je na drugi tekmi zaradi komolca DeMarja DeRozana dobil osem šivov.
''Počutim se, ko da imam magnet. Žoga je priletela kot krogla. Na srečo me je zadela bolj v levo stran obraza. Če bi me v desno, bi mi popokali vsi šivi. Dokler zmagujemo, je vse v redu,'' je povedal 30-letnik in dodal, da si ne želi igrati z masko. ''Nosil sem jo, ko sem zlomil nos, vendar ni zabavno.''

Pri Miamiju je bil znova najbolje razpoložen Dwayne Wade, ki je dosegel 30 točk. Ameriški zvezdnik je z ukradeno žogo nekaj sekund pred koncem zapečatil usodo Toronta. ''Ko ga gledaš tako pogosto, je to nekaj običajnega. Na zadnjih dveh tekmah je bil neustavljiv. On je pač D-Wade. Izjemen je. Ko zadeva v ključnih trenutkih, je za nas veliko lažje,'' je dejal Dragić.

Wade je v podaljšku poskrbel za najbolj nenavaden trenutek srečanja, ko je žoga po njegovem poskusu polaganja obstala na obroču. ''Še nikoli v življenju nisem videl česa takšnega. Žoga se je preprosto ustavila na obroču. Če bi nekdo odprl vrata arene, bi šla skozi,'' je zaključil slovenski košarkar.

Komentarjev 4
  • ac-dc 16:47 10.maj 2016.

    Globok poklon, lep dosežek. Ampak gledanost žal ni konkurenčna, pa tudi mene priznam, ravno ne gane. Vseeno pa kapo dol.

  • Papaja Popi 16:36 10.maj 2016.

    Slovenski plavalec se je na evropskem prvenstvu invalidov na Portugalskem ovenčal s srebrom na 100 metrov prosto.

  • ac-dc 15:53 10.maj 2016.

    Kdo je pred kratkim dobil medaljo, šahisti ali balinarji?