'Dragon' bruhal ogenj: po potezi večera še osmešil tekmeca

Foto: Profimedia goran dragić
Trener Miami Heat je oklestil minute Goranu Dragiću, a prav nič ne more oklestiti njegove košarkarske veličine.
Oglej si celoten članek

Moštvo severnoameriške lige NBA Miami Heat je odigralo prvo pripravljalno tekmo pred začetkom nove sezone elitne košarkarske lige, v kateri bo po izpolnitvi reprezentančnih ambicij k novemu velikemu cilju, tj. šampionski prstan, stremel tudi slovenski košarkarski as Goran Dragić.

NBA Dragić prvič v novi sezoni v akciji, Schröder se opravičuje po pretepu v baru

Dragić se zaradi napornega ritma na nedavno končanem EuroBasektu počasi vrača v NBA ritem, zato mu je trener Erik Spelstra na pripravljalni tekmi z Atlanto Hawks namenil zgolj 13 minut. Nekdanji slovenski reprezentant je začel v prvi peterki in dosegel šest točk, tri podaje, skok in ukradeno žogo. Vročica je zmagala z izidom 96:90.

Dragićeva skupna statistika je ostala v senci dveh izjemnih potez. Prva, ki so ji v ZDA nadeli naziv 'poteza večera', se je zgodila v uvodni četrtini, ko je Dragić s prodorom pod koš nase potegnil dva košarkarja, nato pa v idealnem trenutku našel Justisa Winslowa, ki je žogo zabil skozi obroč.

Za dokaz, da je formo z evropskega prvenstva prenesel na ameriški parket, je poskrbel v drugi četrtini, ko se je poigral s košarkarjem Atlante in žogo med njegovimi nogami podal do Hassana Whitesida. Nerealno? Ne, če si Goran Dragić!

Za piko na i je najboljši slovenski košarkar poskrbel še za ukradeno žogo večera, kar je resnično dober obet pred začetkom nove sezone.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.