Šport > Košarka
21264 ogledov

'Dragon' bruhal ogenj: po potezi večera še osmešil tekmeca

goran dragić
Trener Miami Heat je oklestil minute Goranu Dragiću, a prav nič ne more oklestiti njegove košarkarske veličine.

Moštvo severnoameriške lige NBA Miami Heat je odigralo prvo pripravljalno tekmo pred začetkom nove sezone elitne košarkarske lige, v kateri bo po izpolnitvi reprezentančnih ambicij k novemu velikemu cilju, tj. šampionski prstan, stremel tudi slovenski košarkarski as Goran Dragić.

Goran Dragić Miami Heat Toronto Raptors NBA Šport Dragić prvič v novi sezoni v akciji, Schröder se opravičuje po pretepu v baru

Dragić se zaradi napornega ritma na nedavno končanem EuroBasektu počasi vrača v NBA ritem, zato mu je trener Erik Spelstra na pripravljalni tekmi z Atlanto Hawks namenil zgolj 13 minut. Nekdanji slovenski reprezentant je začel v prvi peterki in dosegel šest točk, tri podaje, skok in ukradeno žogo. Vročica je zmagala z izidom 96:90.

Dragićeva skupna statistika je ostala v senci dveh izjemnih potez. Prva, ki so ji v ZDA nadeli naziv 'poteza večera', se je zgodila v uvodni četrtini, ko je Dragić s prodorom pod koš nase potegnil dva košarkarja, nato pa v idealnem trenutku našel Justisa Winslowa, ki je žogo zabil skozi obroč.

Za dokaz, da je formo z evropskega prvenstva prenesel na ameriški parket, je poskrbel v drugi četrtini, ko se je poigral s košarkarjem Atlante in žogo med njegovimi nogami podal do Hassana Whitesida. Nerealno? Ne, če si Goran Dragić!

Za piko na i je najboljši slovenski košarkar poskrbel še za ukradeno žogo večera, kar je resnično dober obet pred začetkom nove sezone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice