Šport > Košarka
10165 ogledov

Dragić se je vtihotapil na trening Miamija

Goran Dragić ne zna sedeti križem rok.

Najboljši slovenski košarkar Goran Dragić se je pred dnevi vrnil v ZDA, kjer se je svoji ekipi Miami Heat nemudoma pridružil na pripravah za novo sezono elitne košarkarske lige NBA. Soigralci so ga sprejeli z odprtimi rokami in mu ob vrnitvi skandirali: "MVP, MVP!"

Dragić je namreč postal najkoristnejši igralec evropskega prvenstva (MVP), na katerem je slovensko reprezentanco vodil do zgodovinske zlate kolajne.

Prvenstvo je bilo zanj fizično in psihološko izčrpljujoče, zato mu je trener Erik Spoelstra prepovedal udeležbo na sredinem treningu, na katerem so se košarkarji vročice merili v igri pet na pet.

 | Avtor: Profimedia Profimedia
Spoelstra se je v pogovoru z novinarji pošalil, da se je Dragiću kljub prepovedi uspelo vtihotapiti na parket. Nekdanji slovenski kapetan pač ni igralec, ki zna sedeti križem rok.

"Prikradel sem se na igrišče. Quinny (Chris Quinn, pomočnik trenerja, op. a.) je bil kot moja senca. 'G, danes si ti trener,' je dejal. Rekel sem 'daj no, Quinn!' Ne morem samo sedeti in gledati. To nisem jaz. Še vedno tečem. Ohranjam dobro formo. Trener ne želi preveč kontaktne igre. Časa je še dovolj," je pojasnil Dragić, ki si želi zaigrati na nedeljski pripravljani tekmi z Atlanto.

"Če vprašate mene, bi rad igral. Vsak športnik si želi igrati. Trener odloča. Spoštoval bom njegovo odločitev," je sklenil slovenski košarkar.

goran dragić | Avtor: Profimedia Prvi organizator igre Miami Heat še vedno polni baterije. Profimedia

Komentarjev 1
  • pera 15:13 30.september 2017.

    Postani košarkarski menedžer https://mybasketteam.com/sl

Sorodne novice