"Veliko govorim. Spodbujam fante, tudi kakšnega nahrulim."

Foto: EPA Goran Dragić Slovenija
Prvi zvezdnik slovenske košarkarske reprezentace Goran Dragić je po zmagi nad Francijo razkril, proti kateri ekipi bi želel igrati v osmini finala. Želja se mu je uresničila.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkarji se bodo za uvrstitev v četrtfinale EuroBasketa 2017 pomerili u Ukrajino. Tekma bo na sporedu v soboto ob 11.30 v Istanbulu, kamor so po petih zaporednih zmagah na Finskem danes odpotovali naši junaki.

Slovenci so bili pred tekmo s Francozi v nevarnosti, da ob nesrečnem razpletu nazadujejo celo na tretje mesto v skupini, kar bi otežilo nadaljevanje prvenstva, vendar zaradi tega niso čutili dodatnega pritiska.

"Ne. Mi smo se zelo dobro pripravili na tekmo. Vsi fantje smo bili zelo motivirani. Vedeli smo, kaj tretje mesto v skupini pomeni za nadaljevanje tekmovanja, zato smo rekli, da gremo 100-odstotno v tekmo. Začeli smo zelo dobro, ob polčasu vodili za 16 ali 17 točk. V garderobi smo se dogovorili, da moramo nadaljevati še močneje. Francozi so se odzvali, ampak na koncu smo nadzorovali tekmo. Povedli smo za 29 točk in zasluženo zmagali," je povedal Goran Dragić, ki je bil z 22 točkami in osmimi podajami znova najboljši igralec na tekmi

Foto: EPA Goran Dragić Slovenija Grčija Dragić na letošnjem prvenstvu v povprečju dosega 24,4 točke na tekmo in je daleč najboljši strelec slovenske reprezentance. V tem pogledu sta mu v največjo pomoč Luka Dončić (13,8 točke) in Klemen Prepelič (11,8), ki v pravih trenutkih znata razbremeniti zvezdnika lige NBA. 

"Zelo. Na koncu sva bila oba (z Dončićem, op. a.) tako utrujena. Hvala bogu smo igrali na Prepreliča. Dosegel je par košev in izsilil nekaj osebnih napak. Pomaga, če imaš tri igralce, ki lahko kreirajo, jaz, Donko, Prepelič, zagotovo je lažje," je povedal Dragić in dodal, da z Lukom zelo dobro komunicirata. "Ves čas se pogovarjava. Luka je res 'fejst' fant. Zelo sem vesel, da igrava skupaj v reprezentanci. Mogoče se vsi v Sloveniji sploh ne zavedajo, kakšen diamant imamo. To dokazuje na tem prvenstvu. Pogovarjamo se o vsem. Ne bi šel v podrobnosti."

Po tekmi s Francozi je bilo razpoloženje tako dobro, da bi slovenski zvezdnik najraje že danes stopil na parket. "Jaz bi imel tekmo že jutri... Ne, se strinjam. Prispeli bomo v Istanbul, treba se bo namestiti v hotel. Verjetno bomo imeli kakšen trening. Trenerji delajo odlično. Imamo zelo dober načrt za vsako tekmo. Na nas je, da poslušamo in to uresničimo na igrišču."

Na vprašanje, koga si želi videti v osmini finala, je Dragić odvrnil: "Ukrajino, Ukrajino." Za konec je razkril, da mora kot vodja ekipe občasno povzdigniti glas ter tako ohranjati koncentracijo soigralcev. "Veliko govorim. Spodbujam fante, tudi kakšnega nahrulim. Treba jih je imeti na vrvici, da kakšen ne zaspi. Pomembna sta vsak napad in vsaka obramba. Poskušamo ostati osredotočeni in perfektni. Dobro se počutim," je sklenil bržkone najboljši košarkar prvenstva.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.