Dragić še pripravljen igrati za reprezentanco

Foto: Epa goran dragić
Goran Dragić se še ni znebil vprašanja o svoji reprezentančni prihodnosti.
Oglej si celoten članek

"Ne vem pravzaprav, kaj se mi dogaja v glavi. Enkrat se zbudim in si rečem, da bi igral, enkrat, da ne bi. Ravno zato mi takšna vprašanja trenutno niso najbolj pogodu. Preveč se mi trenutno plete po glavi. Rad bi le užival ob tej kolajni. Nisem ravno jezen ob tem vprašanju, se pa počutim nelagodno. Če sem iskren, ne vem, kaj bi odgovoril. To mi je najtežje. Nasploh je v življenju najtežje, ko ne veš, kaj početi. Zato mi je v tem trenutku kar težko, pravzaprav ne vem, kaj bi rekel na to temo," je takoj po evropskem prvenstvu na vprašanje o možnosti, da bi le še oblekel reprezentančni dres, dejal Goran Dragić.

Gogi Izpostavil ključni trenutek za osvojitev zlata na EP

Po pisanju Palm Beach Posta zdaj še obstaja možnost, da bi novi sokapetan moštva Miami Heat, zaigral za Slovenijo. "Pogovorjal sem se s selektorjem, ki me je vprašal, če bi zaigral na olimpijskih igrah. Dejal sem, da zdaj ne bi zaigral, a v treh letih se lahko zgodi marsikaj. tako reči ostajajo odprte," je dejal Gogi, ki bo leta 2020, ko so na sporedu OI v Tokiu, star 34 let. V deželi vzhajajočega sonca bo sicer zaigralo le 12 reprezentanc.

Čustva Dragić spregovoril o svojih težavah

Slovenija še nikoli ni zaigrala na olimpijskih igrah. "Prav zaradi tega bi bilo to nekaj posebnega," je povedal dobitnik zlatega odličja z letošnjega EP, ki se zaradi igranja v NBA sicer ne more udeležiti kvalifikacij za SP 2019.

Foto: Profimedia Goran Dragić Aaron Gordon Orlando Magic Miami Heat

"Predstave so dvignile Dragićevo popularnost v Sloveniji do neba. Prejel je eno najvišjih civilnih priznanj v državi in nekateri so mu predlagali, da naj kandidira za predsednika države. Čeprav njegovega imena ni bilo na seznamu kandidatov na nedeljskih volitvah, so mu sporočili, da se je njegovo ime znašlo na nekaterih glasovnicah," je še zapisal avtor članka in dodal: "Dragić je izjavil, da ga ne zanima politična kariera. Slovenija je sicer domovina prve dame Melanie Trump."

Kapetan in lider Dragić: "Takrat mi je padla tema na oči"

"Po karieri si želim delati z otroki," pravi Dragić.

Svojo pripravljenost, da znanje prenaša na mlajše rodove, vsako poletje kaže tudi na košarkarskem kampu, ki nosi njegovo ime. Prav na njem je tudi za Žurnal24 izjavil, da bi ga v reprezentanco morda premamilo igranje na OI. Bo EuroBasket 2017 res vaša zadnja  reprezentančna akcija? Obstaja še kakšna možnost, da se vas prepriča v nasprotno?" smo ga vprašali junija.

Goran Dragić "S Tonetom Rudolfom lepa možnost za kolajno"

In takratni odgovor? Če pridemo na olimpijske igre ... Bomo videli. Če bo res dober rezultat ... malce je vse skupaj še prezgodaj. Z moje strani je pač tako, da moje telo vsega ne zdrži. Zgledam že dobro, ko se pa zjuraj zbudim, je drugače (smeh). Načeloma je to zadnja akcija. Tudi naslednje kvalifikacije se bodo igrale med NBA sezono, ne bom se jih mogel udeležiti. Tudi zaradi tega je zoprno. Nočem nekomu odvzeti mesta."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.