Dragić zdaj v velikih težavah

Foto: Profimedia Goran Dragić
Miami Heat je v prvem krogu končnice izgubil še tretjič.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Philadelphie 76-ers so le še zmago oddaljeni, da v prvem krogu končnice lige NBA izločijo Miami Heat. Na Floridi so dobili četrto tekmo s 106:102 in vodijo v zmagah s 3:1. Goran Dragić je v 37 minutah dosegel 20 točk (met 9:19) in imel štiri ukradene žoge, tri podaje in en skok.

Tekma v Miamiju je bila v prvih dveh četrtinah večinoma izenačena, tik pred polčasom pa so si domači košarkarji priigrali nekaj prednosti predvsem po zaslugi napak gostov, ki so v prvih 24 minutah igre izgubili kar 17 žog. Razlika je v prvih petih minutah tretje četrtine narasla na 12 točk po košu Dragića za 76:64. To sta bili sicer zadnji točki slovenskega organizatorja igre na tekmi.

A ob koncu tretjega dela igre ter na začetku zadnje četrtine so domačini doživeli nov padec v igri, gostje pa so se z delnim izidom 11:0 znova vrnili v vodstvo. Povedli so s 84:83, kar je bilo njihovo prvo vodstvo po izidu 40:39. Gostitelji so v teh trenutkih izgubljali predvsem skok pod svojim obročem, najzaslužnejši za preobrat pa je bil Turek Ersan Ilyasova. Kasneje sta vajeti v roke prevzela JJ Redick (24 točk) in Ben Simmons, slednji je postal prvi novinec po letu 1980 in legendarnem Magicu Johnsonu, ki je v končnici dosegel trojni dvojček (17 točk, 13 skokov in 10 podaj). 

Na polovici zadnje četrtine je Philadelphia vodila z 92:85, po nekaj koših Dwyana Wada (25 točk) pa je bil 44 sekund pred koncem na semaforju izpisan rezultat 101:102. Nato je Reddick zadel za 104:101, Wade pa je izkoristil le en prosti met. Na drugi strani je bil Reddick natančen dvakrat (106:102), naslednji napad Vročice pa se je končal z neuspešnima metoma Josha Richardsona in Jamesa Johnsona.

Peta tekma je na sporedu v noči iz torka na sredo v Philadelphii.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.