Šport > Košarka
953 ogledov

Dragić zdaj v velikih težavah

Goran Dragić
Miami Heat je v prvem krogu končnice izgubil še tretjič.

Košarkarji Philadelphie 76-ers so le še zmago oddaljeni, da v prvem krogu končnice lige NBA izločijo Miami Heat. Na Floridi so dobili četrto tekmo s 106:102 in vodijo v zmagah s 3:1. Goran Dragić je v 37 minutah dosegel 20 točk (met 9:19) in imel štiri ukradene žoge, tri podaje in en skok.

Tekma v Miamiju je bila v prvih dveh četrtinah večinoma izenačena, tik pred polčasom pa so si domači košarkarji priigrali nekaj prednosti predvsem po zaslugi napak gostov, ki so v prvih 24 minutah igre izgubili kar 17 žog. Razlika je v prvih petih minutah tretje četrtine narasla na 12 točk po košu Dragića za 76:64. To sta bili sicer zadnji točki slovenskega organizatorja igre na tekmi.

A ob koncu tretjega dela igre ter na začetku zadnje četrtine so domačini doživeli nov padec v igri, gostje pa so se z delnim izidom 11:0 znova vrnili v vodstvo. Povedli so s 84:83, kar je bilo njihovo prvo vodstvo po izidu 40:39. Gostitelji so v teh trenutkih izgubljali predvsem skok pod svojim obročem, najzaslužnejši za preobrat pa je bil Turek Ersan Ilyasova. Kasneje sta vajeti v roke prevzela JJ Redick (24 točk) in Ben Simmons, slednji je postal prvi novinec po letu 1980 in legendarnem Magicu Johnsonu, ki je v končnici dosegel trojni dvojček (17 točk, 13 skokov in 10 podaj). 

Na polovici zadnje četrtine je Philadelphia vodila z 92:85, po nekaj koših Dwyana Wada (25 točk) pa je bil 44 sekund pred koncem na semaforju izpisan rezultat 101:102. Nato je Reddick zadel za 104:101, Wade pa je izkoristil le en prosti met. Na drugi strani je bil Reddick natančen dvakrat (106:102), naslednji napad Vročice pa se je končal z neuspešnima metoma Josha Richardsona in Jamesa Johnsona.

Peta tekma je na sporedu v noči iz torka na sredo v Philadelphii.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.