Dragić že končal NBA sezono

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Milwaukee pometel z Miamijem.
Oglej si celoten članek

Košarkarsko moštvo Milwaukee Bucks je po zmagi v seriji s 4:0 kot prvo napredovalo v polfinale katere od konferenc lige NBA. Bucks so namreč s 120:103 še drugič zapovrstjo v gosteh ugnali Miami Heat. Ta se tako poslavlja že po prvem krogu končnice, potem ko so lani izgubili šele v finalu proti Los Angeles Lakers z 2:4 v seriji. Milwaukee zdaj čaka na boljšega iz obračuna vzhodne konference med Brooklyn Nets in Boston Celtics. Tam v seriji mrežice vodijo z 2:1.

Vročica je precej bolje začela četrti dvoboj kot na drugi in tretji tekmi, ki so jo Bucks dobili skupaj s kar 63 točkami razlike. Miami je na četrti tekmi dobil prvo četrtino s 26:22, po polčasu pa vodil za sedem točk (64:57).

V tretji četrtini je tretje najboljše moštvo vzhoda po rednem delu hitro nadoknadilo razliko in prišlo do dvomestne prednosti pri 89:77. V zadnjo četrtino so košarkarji Miamija krenili s šestimi točkami minusa, Milwaukee pa je do polovice zadnjega dela prišel do 13 točk naskoka, mirnega zaključka ter posledično tudi napredovanja v drugi krog.

Pri domačih je Bam Adebayo dosegel 20 točk in dodal 14 skokov, Jimmy Butler pa se je dokopal do trojnega dvojčka z 12 točkami, 10 skoki in 10 podajami, a je iz igre zadel le štiri od 15 metov. Goran Dragić je kot član prve peterke prispeval 13 točk (5/12 iz igre, 1/5 za tri), pobral pa je še dva skoka in štirikrat podal soigralcem.

Pri gostih je do trojnega dvojčka prišel tudi Giannis Antetokounmpo z 20 točkami, 15 podajami in 12 skoki. Mejo 20 točk so presegli še Brook Lopez (25), Bryn Forbes (22) in Khris Middleton (20).

Foto: Profimedia Goran Dragić

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.