Dragić mož odločitve v zadnjih sekundah

Foto: Profimedia goran dragić
Slovenski organizator igre je dosegel odločilni točki za zmago Miamija nad Indiano.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Miamija so v severnoameriški ligi NBA zabeležili novo zmago. Tokrat so tesno s 113:112 premagali ekipo Indiana Pacers, odločilni koš pa je šest sekund pred koncem zadel nekdanji kapetan slovenske reprezentance Goran Dragić. Ljubljančan je sicer v 29 minutah dosegel 14 točk in temu dodal še šest podaj in tri skoke.

Najprej sta met za zmago zgrešila Jimmy Butler in Kendrick Nunn, a so domači obakrat dobili skok v napadu, na koncu pa je bil mož odločitve za 14. domačo zmago Miamija Dragić.

Miami je Indiano popolnoma nadigral v skoku, ki ga je dobil s 56:34.

Najboljši strelec domačih je bil sicer z 20 točkami Jimmy Butler, Bam Adebayo je dodal 18 točk in kar 15 skokov, vključno z zadnjim na tekmi, ki je Dragiću zagotovil met za zmago.

Do priložnosti za zmago so sicer ob koncu tekme prišli tudi gostje, a je bil Aaron Holiday nenatančen.

Miami bo novo zmago na domačem parketu lovil že v noči na nedeljo, ko bo gostil Philadelphio 76ers. V noči na nedeljo po slovenskem času bo na delu znova tudi Luka Dončić, ki bo z Dallas Mavericks gostoval pri Golden State Warriors.

Philadelphia je tokrat tesno s 97:98 izgubila na gostovanju pri Orlando Magic, Golden State, za katere je 31 točk in šest podaj dosegel D'Angelo Russell, pa je s 105:96 na domačem parketu ugnal Phoenix Suns.

Vodilno moštvo vzhoda Milwaukee Bucks je tudi brez Giannisa Antetokounmpa brez težav s 112:86 ugnalo Atlanto Hawks. To je bil deveti zaporedni poraz Atlante, pri kateri si je Trae Young zvil desni gleženj.

Petič zaporedoma pa so zmagali košarkarji Boston Celtics, tokrat so s 129:117 premagali Cleveland Cavaliers, 34 točk je za zmago prispeval Jaylen Brown; Oklahoma City Thunder pa je do zmage s 104:102 nad Charlotte Hornets prišla po podaljšku.

Liga NBA, izidi:

Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 129:117
Charlotte Hornets - Oklahoma City Thunder 102:104 (podaljšek)
Orlando Magic - Philadelphia 76ers 98:97
Atlanta Hawks - Milwaukee Bucks 86:112
Miami Heat - Indiana Pacers 113:112
(Goran Dragič je v 29:24 minute dosegel 14 točk, 6 podaj in 3 skoke za Miami)
Golden State Warriors - Phoenix Suns 105:96

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.